Davide Brivio končí u Alpine F1 a možná zamíří zpět do MotoGP™

V roce 2021 Davide Brivio překvapil vedení Suzuki, když neprodloužil smlouvu na pozici šéfa jejich týmu MotoGP™ poté, co v roce 2020 získal s Joanem Mirem titul mistra světa v jednotlivcích a s týmem Suzuki Ecstar v kategorii týmů.

Davide Brivio začátkem roku 2021 řekl, že dostal nečekanou nabídku spojenou s novou profesní výzvou, kterou se rozhodl přijmout. Po třech letech ve F1 ale jeho očekávání nebyla naplněna a tým Alpine F1 oficiálně potvrdil, že v závěru roku 2023 jejich spolupráce skončí.

Do formule 1 přestoupil Davide Brivio s jistými ambicemi a plány. Jenže svět čtyř kol ukázal i své stinné zákulisní stránky. Spekuluju se, že Brivio zamíří zpět do MotoGP™ a to konkrétně k HRC. Nebyl by to ale nástupce Alberta Puiga, který už má s HRC smlouvu na příští sezonu, ale možná by u HRC obsadil místo ředitele motorsportu.

Fakt, že Davide Brivio má v úmyslu spolupracovat s HRC naznačuje skutečnost, že je nyní v továrním týmu HRC Repsol Honda Ital Luca Marini, Rossiho bratr, který dostal dvouletou smlouvu. Puig loboval za Fabia Di Giannantonia s jednoletým kontraktem, a to neprošlo. Brivio s Rossim spolupracoval v MotoGP™ a mají za sebou hodně úspěšnou spolupráci. To, že má Brivio nastoupit k HRC měl být stěžejní impuls k tomu, aby Rossi dal svému bratru s přestupem k Hondě zelenou.

Náš tip

Davide Brivio

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist