Dani Pedrosa nebude v Německu závodit

Těsně před startem nejnižší kubatury německé Grand Prix oznámila tovární stáj Hondy, že jejich jezdec Dani Pedrosa nebude startovat v závodu královské kubatury.

Španěl Dani Pedrosa těžce havaroval během sobotního třetího tréninku, když dostal highsider v první zatáčce. Pádem tvrdě narazil hlavou o zem a později mu také diagnostikovali drobnou prasklinu na levé klíční kosti.

Lídr šampionátu měl nastoupit do zahřívacího tréninku a pak absolvovat další vyšetření u lékaře. Do warm upu už ale Pedrosa nenastoupil, protože měl závratě a nízký krevní tlak, což byl nakonec také důvod, proč nebude v Německu závodit.

V pondělí Dani Pedrosa absolvuje vyšetření v Barceloně a tam se uvidí, jak to bude s jeho cestou do Spojených států, kde je už příští víkend na programu devátá Grand Prix sezony v Laguně Seca.

Po druhém jezdci průběžného hodnocení Jorge Lorenzovi z tovární Yamahy odstupuje z německé Grand Prix také lídr šampionátu a jezdec tovární Hondy Dani Pedrosa. Chybět bude také Andrea Iannone ze stáje Pramac Racing, jenž si v sobotu pádem vykloubil rameno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist