Další mokrá zkušenost

O tom, že světový motocyklový šampionát není procházka růžovou zahradou se dnes znova přesvědčil mladíček Karel Abraham. Absolvoval svůj první dlouhý mokrý závod v Číně a v závislosti na svých předsezónních prohlášeních lze jen konstatovat, že úspěšně.

Karel Abraham si poctivě plní své „domácí úkoly“ v motocyklovém MotoGP. Znova dokončil závod, znova neskončil poslední, i když ho mrzí, že prohrál v závěrečném kole bitvu o lepší příčku s dalším mladíčkem Španělem Terolem z továrního týmu Derbi. A co víc na jeho konto nenaskočilo ani kolo ztráty.
Karel Abraham:
„Ve warm up nic moc. Testovali jsme jiný šestý převodový stupeň. Navíc jsem pokazil start do závodu, když jsem odjel na posledním místě. Po dalších dvou kolech jsem předstihl 3 jezdce, za sebou jsem měl dalšího nováčka mladého Španěla Terola. Těm za mnou jsem ujel, ale skupinku před sebou už se mi nepodařilo dojet. V posledním kole mě na rovině předjel Terol zpět, což bylo způsobeno tím, že jsme neměli ten správný 6-tý převodový stupeň. Přesně to jsme zkoušeli v ranním warm upu. Předjel jsem ho zpět na brzdy, ale byl jsem dlouhý a alespoň jsem ho vyvezl. Jenže při výjezdu ze zatáčky jsme oba museli použít spojku a je mu to holt vyšlo lépe. Takže ten souboj vyhrál. Byl to dlouhý závod, navíc v takovém nečase.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist