Další dvouvteřinový krok vpřed

Dvouvteřinové zlepšení ve druhé kvalifikaci před nedělní italskou Grand Prix znamenalo alespoň nepatrný posun Karla Abrahama na gridu.

Zvykání si na nový materiál a najít tu správnou jízdní stopu, tyto postupné krůčky byly nastavenou laťkou pro dnešní sobotní kvalifikaci. Zároveň měly pomoci českému mladíčkovi i k vylepšení startovní pozice. A nakonec se tak i stalo. Již ráno se dokázal Kája zrychlit a odpoledne pak svůj zlepšení potvrdil, úplně spokojen však nebyl.
Karel Abraham:
„Ráno jsem se zlepšil o vteřinu a v odpolední kvalifikaci pak o další vteřinku a půl. V ranním tréninku jsem žádné problémy s motocyklem neměl a tak jsem se snažil najít správnou stopu a postupně zrychlit. V začátku kvalifikace jsem zajížděl píst a celá moje kvalifikace probíhala bez problémů. V posledním kole mě předjel Maďar Talmacsi, tím se mi naskytla možnost v jeho závěsu zajet podstatně lepší čas. Tým i já jsem spokojený s časem, ale pozice není dobrá. Pole je přehuštěné a mezi jezdci přede mnou jsou minimální časové rozestupy.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist