Čtrnáctá GP sezony – Velká cena Aragonie

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Pohárová soutěž mladých talentovaných závodníků už zná svého vítěze, kterým je holandský závodník Bo Bendsneyder. Vítězství si zajistil už v Misanu, takže do Aragonie přijíždí v naprosté pohodě a s cílem si na konto připsat další vítězství v závodě. Letos už jich vyhrál osm, což se zatím žádnému z jezdců Rookies Cupu nepodařilo. Nejúspěšnější byl dosud Karel Hanika, který v roce 2013 vyhrál celkem sedm závodů.

V posledních dvou kláních půjde o to, kdo letošní ročník ukončí na druhém místě. Ital Fabio Di Giannantonio přišel o šanci šampionát vyhrát, ale o druhé místo už nebude chtít přijít. Náskok na třetího Oscara Gutierreze má sedmadvacet bodů, ale ve hře zůstává bodů padesát. Nic není předem dáno a je jasné, že poslední dvě klání budou minimálně z tohoto pohledu hodně napínavá.

V Red Bull Rookies Cupu závodí také český zástupce Martin Gbelec. Ten dosud nasbíral šestadvacet bodů a je průběžně osmnáctý. V posledních dvou závodech má šanci se posunou pořadím o něco výš. První závod je na programu v sobotu v 16:30 hodin, druhé klání je v neděli s termínem startu v 15:30 hodin.

Red Bull Rookies Cup 2015

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist