Colin Edwards nejrychlejším na Sepangu

Američan Colin Edwards dokázal s novým motocyklem Yamaha 800cc zajet na malajsijském okruhu Sepang rychleji než je absolutní nejrychlejší čas pro kategorii motocyklů.

Tovární tým japonské Yamahy testoval v tomto týdnu na okruhu Sepang v Malajsii. Vedle klasického testu různého materiálu a nastavení, došlo i tentokrát na test nových pneumatik Michelin. Poslední den třídenního testu šokoval celý svůj tým Američan Colin Edwards, jenž si nechal nasadit na svůj stroj kvalifikační pneumatiku a posléze s ní zajet čas, který je lepší než aktuální absolutně nejrychlejší kolo Valentina Rossiho, který však tento nejlepší čas dosáhl v loňském roce při tréninku na Grand Prix Malajsie, tedy ještě s motocyklem Yamaha YZR M1 990cc. Pro úplnost dodejme, že nový neoficiální rekord, který včera Colin Edwards ustanovil, má hodnotu 2:00,248 min.
"Dnes ráno jsem začal testovat několik předních pneumatik při trochu jiném nastavení," říkal po posledním dni testování Colin Edwards. "Před koncem ranní části testování jsem si vyzkoušel také novou zadní pneumatiku, která byla též dobrá. Pak jsem dostal k vyzkoušení dvě kvalifikační pneumatiky. Po prvním kole jsem tušil, že jsem zajel nízkých 2:01. V tom kole jsem ovšem udělal několik drobných chyb, věděl jsem, že mohu jet ještě rychleji a proto jsem nemohl uvěřit tomu, že to kolo bylo za 2:00,6. Druhá kvalifikační pneumatika byla ovšem neuvěřitelná, motocykl s ní vypadal naprosto dokonalý. Byl jsem tedy hodně spokojený. Odpoledne mě čekala simulace závodu. Ráno jsem najezdil asi 30 kol a byl jsem proto již dost unavený. Zpočátku jsem jezdil příliš tvrdě, ale dal jsem do toho vše co dovedu. Po asi čtrnácti kolech jsem ovšem začal mít problémy, zpomalil jsem a proto jsem nakonec předčasně zajel do boxů. V každém případě jsme od posledního testu udělali zlepšení ,a tak jsem spokojený. Celkově to byl ohromný test, motocykl je neuvěřitelný, lepší než kdy vůbec někdy byl, a to i přestože disponuje menším výkonem."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist