Čím víc je Lorenzo úspěšnější, tím víc Ducati jeho odchod mrzí

Šéf továrního týmu Ducati MotoGP Davide Tardozzi v rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport uvedl, že je velká škoda, že Jorge Lorenzo v závěru sezony uzavře kapitolu jezdce Ducati a tvrdí, že tímto přestupem Španěl ztratí, protože právě u italského výrobce má vše co potřebuje. Je jasné, že jediný, kdo získá je Honda, protože vzhledem k výsledkům, kterých Lorenzo dosahuje nyní, získali soupeře, který by je v nadcházející sezoně měl velkou šanci porazit.

Španěl Jorge Lorenzo odešel po devíti letech od Yamahy, aby v roce 2017 zkusil štěstí u tovární stáje Ducati. Přestup to byl překvapivý, jelikož dobře věděl, jak těžké období tam prožil jeho tehdejší týmový kolega Valentino Rossi. Samozřejmě finanční pobídka byla lákavá a nepochybně i ten fakt, že by mohl dostat italského výrobce tam, kde byl za éry Casey Stonera.

První rok nicméně nebyl pro Lorenza snadný, ale ještě těžší byl úvod letošní sezony. Po domácí Velké ceně Španělska figuroval s šesti body na průběžné dvacáté příčce! To bylo období, které nakonec Lorenza dostalo do náruče konkurence, jelikož pro něho samotného zřejmě nebylo vidět světlo na konci tunelu. A ono tam bylo.

Hned další závod ve Francii uzavírá Jorge Lorenzo šestý, jeho nejlepší výsledek dosavadní části sezony. První vítězství s Ducati si připisuje v Mugellu a hned v Barceloně vyhrává podruhé. Lorenzo stoupá pořadím a v Brně připojuje druhé místo a dalším vítězstvím uzavírá klání v Rakousku. Po jedenácti odjetých závodech sezony je Lorenzo průběžně třetí, je nejlepší jezdec Ducati a dvanáct bodů od druhého Rossiho.

U Ducati mají radost, že jejich jezdec porozuměl Desmosedici natolik, že se stává její součástí. Bohužel radost nemůže být velká vzhledem k tomu, že jejich spolupráce posledním závodem ve Valencii skončí. Jorge Lorenzo přestoupí k Repsol Hondě a jeho týmovým kolegou mu bude Marc Márquez. Šéf týmu Davide Tardozzi tvrdí, že Lorenzo přestupem ztratí, protože právě u Ducati má vše co potřebuje. „Marc si určitě myslí, že tím získá. Zda má pravdu nevím,“ řekl Ital v rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport.

„Co můžu ale říct je to, že ztratí Jorge, protože právě u nás našel rodinu, která ho následuje a tým, který mu dá co potřebuje. U Hondy bude muset začít úplně od začátku a přizpůsobit se mnohem rychleji než tomu bylo s Ducati. Udělali jsme nějaké chyby a ztratíme tím všichni. Ten kdo získá je Honda. Určitě na to budeme pamatovat s ohledem na budoucnost. Nejsme hloupí.“

Co se týče testování po posledním závodu sezony 2018, má už Jorge Lorenzo nyní souhlas Ducati k tomu, aby jak ve Valencii, tak o něco později v Jerezu testoval s týmem Hondy. Smlouvu má totiž až do konce roku, takže záleželo čistě na rozhodnutí italského výrobce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 8 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 4 Kč
skinny přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist