Capirossi: "Rossi může klidně vyhrát závody GP"

Loris Capirossi testoval tovární motocykl Yamahu po závodě Valencia-GP a je názoru, že jeho krajan Valentino Rossi je schopen s tímto motocyklem vyhrávat v příští sezoně závody MotoGP.

"Valentino Rossi může v roce 2013 vyhrávat závody MS", říká trojnásobný mistr světa, který tovární motocykl Yamaha testoval po finálovém závodě Grand Prix ve Valencii.
"Poznal, jak konkurence schopný je tento bike", říká dále Ital Capirossi, který svou aktivní kariéru ukončil po loňské sezoně. 

"Co se týká mistrovství světa, tak jsem ale nerozhodný. Pokud by se mu podařilo vyhrát mistrovský titul, tak se musíme všichni před Valentinem hluboce poklonit", je názoru Capirossi.
Pro něho je jasným favoritem na titul mistra světa MotoGP 2013 Dani Pedrosa: "Pokud bude Dani v sezoně 2013 pokračovat v takovém trendu, kde v sezoně 2012 skončil, tak bude mistrem světa on. Ale rozhodně nesmíme zapomenout na Lorenza." Loris Capirossi ovšem věří hodně také mistru světa Moto2 Marcovi Márquezovi: "Ten bude už od samého začátku jezdit hodně vpředu".
Co se týká spojení Andrea Dovizioso a Ducati – tak zde má Loris úplně jasno: "Přeji mu samozřejmě to nejlepší, ale Andrea je zvyklý na materiál od Hondy a od Yamahy. Nyní to bude muset dokazovat na motocyklu, který není na takovém levelu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist