Camier: Užívám si to, ale mám se co učit

V pátek poprvé usedl britský závodník Leon Camier na produkční Hondu RCV1000R a vyrazil vstříc prvním kilometrům v prototypové kubatuře MotoGP. Camier jede v Indianapolisu místo zraněného Nicky Haydena, který do dějiště desátého podniku sice dorazil, ale plní si tam jen povinnosti vůči fanouškům a sponzorům.

Závodění v IMS je tedy na Leonu Camierovi, jehož letošní sezona je ve znamení jízdy za zraněné závodníky. Většinu času strávil u BMW v seriálu produkčních motocyklů WSBK a nyní dostal šanci jet s týmem Drive M7 Aspar v MotoGP za zraněného Haydena. Pro Brita nové prostředí, nová technika a nový okruh.
Třebaže je po pátku poslední, výrazně zrychluje. První trénink dokončil s časem 1'39,962 sekundy, ztrátou na maximum v podobě 5,427 sekundy a s odstupem na jezdce před sebou 1,557 sekundy. Ve druhém tréninku mu třiadvacátá pozice zůstala, ale s tím rozdílem, že ztrátu na nejlepšího jezdce snížil na 3,5 sekundy a na jezdce před sebou už ztrácí jen čtyři desetiny.

„Motorka, systém řízení motoru, pneumatiky … všechno dnes pro mě bylo nové a jiné ve srovnání s tím, na co jsem byl doteď zvyklý,“ uvedl Leon Camier po skončení pátečních tréninků. „Přesto jsem si to užíval, motorka vypadá dobře, třebaže je tam toho hodně, co se ještě musím naučit. Nemyslel jsem si, že bych se motorce okamžitě přizpůsobil, ale je to lepší než jsem čekal.“
„Celkově jsem s prvním dnem spokojený, ale potřebuji nějaký čas na to, abych zapracoval na čase na kolo a získal ještě nějakou rychlost. Jsem si jistý, že jakmile si motorku víc osvojím, dokážu si lépe poradit v zatáčkách. Také jsem zkoušel měkkou a střední směs pneumatik a moc se mi líbily. Je to něco jiného než na čem jsem dosud jezdil.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist