Bohužel i takové věci se dějí, říká Márquez k problému s motorem

Kvůli technickému problému nebyl Marc Márquez schopen dokončit dvanáctý závod sezóny, jež se konal na okruhu v Silverstonu. Sedm kol před cílem mu bouchl motor, musel zajet do boxů, a kvůli tomuto incidentu tak ztratil pozici vedoucího muže šampionátu, kde jej vystřídal Andrea Dovizioso.

„Dnes jsem měl opravdu smolný den. Cítil jsem se na motorce velmi dobře, dokázal jsem jezdit vepředu s ostatními a snažil jsem se šetřit pneumatiky, kvůli vyšší teplotě než včera obzvláště tu přední. Chtěl jsem si ji udržet v dobrém stavu pro závěrečný útok. Zaregistroval jsem, že Dovi má oproti Viñalesovi a Rossimu navrch a doufal, že budu mít šanci s ním bojovat o vítězství.“

V desátém kole zajel rodák z Cervery s časem 2:01,560 nový traťový rekord a dokázal se dostat na třetí místo před Mavericka Viñalese. Společně s Andreou Doviziosem pak začali stahovat náskok Valentina Rossiho. Na konci cílové rovinky mu však několik kol před koncem bouchnul motor.

„Až do té doby šlo všechno dobře. Je to samozřejmě velká škoda, ale tohle jsou závody, a i takové věci se dějí. S Hondou se mi něco podobného stalo poprvé. Pozitivem však je, že jsme byli rychlí stejně jako na ostatních tratích, a že jsme stále v boji o titul. Dnes si sice žádné body neodvážíme, ale na motorce se cítím dobře a těším se na další závody,“ řekl Marc Márquez, jež momentálně ztrácí na lídra šampionátu devět bodů.

Motor španělského závodníka byl předán týmu HRC a odeslán do Japonska k podrobnějšímu šetření.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
jannyk přispěla 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist