Bezzecchi na ostatní jezdce Ducati ztrácí a nezná důvod proč

Loni to byl zcela jiný Marco Bezzecchi než jakého můžeme vidět dnes. Italský závodník týmu Valentina Rossiho Pertamina Enduro VR46 Racing má problém se přizpůsobit modelu Ducati Desmosedici GP, který má pro letošní sezonu k dispozici. V Kataru byl ve sprintu jedenáctý a v hlavním závodu čtrnáctý se ztrátou víc jak devatenáct sekund na prvního.

Fakt, že letos Marco Bezzecchi jen těžce dokáže konkurovat svým kolegům u Ducati se naplno projevil ve víkendové Velké ceně Kataru. Na startu patnáctý, ve sprintu jedenáctý, tedy bez bodu, a v hlavním závodu čtrnáctý, devatenáct sekund za prvním. Jen ztráta na týmového kolegu Fabia Di Giannantonia měla hodnotu deseti sekund.

Samozřejmě z takového vývoje Marco Bezzecchi radost neměl, když po závodě hovořil s médii. „Bohužel to pro mě byla hodně těžká neděle. V zahřívacím tréninku jsme udělali určitý pokrok a byl jsem velmi spokojený, protože jsem se na motorce cítil opět pohodlně. Ale jakmile začal závod, začal se mi při brzdění zavírat předek a já nevím proč. Nebyl jsem si na brzdách vůbec jistý, a to ani při nájezdu do zatáčky.“

„Výsledkem bylo, že jsem nakonec musel otevřít plyn dřív, protože jsem neměl žádnou rychlost. Také mi brzy odešla zadní pneumatika a musel jsem ji začít šetřit. Když zbývalo jedenáct kol do konce, byl jsem už na motorové mapě C, která nabízí nejnižší výkon. Byl to náročný víkend. Bylo tam pár pozitivních věcí, ale když se víkend hned v úvodu nepovede, je těžké se z toho vzpamatovat. Doufejme, že v Portimau okamžitě najdeme dobrou výchozí pozici pro další dny.“

„Nemám jistotu u přední části, a když se dotknu brzd, motorka nezatáčí. Kvůli tomu ztrácím rychlost při změnách směru a vede to k tomu, že pozdě zrychluji, nebo naopak, do zatáčky vjíždím příliš pomalu, a protože motorka nezatáčí, nutí mě to nejdříve přidat plyn, čímž se opotřebovávají pneumatiky. Je to frustrující situace, ale zároveň i motivující,“ dodal odhodlaně Bezzecchi, který věří, že bude brzy tam, kde patří.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist