Avintia Racing spojila síly s Ducati, cílem je vyhrát třídu Open

V pátek oznámili zástupci týmu Avintia Racing a italské Ducati uzavření smlouvy na jejímž základě budou v příštích dvou letech závodit jezdci španělské stáje s prototypy Ducati Desmosedici ve specifikaci Open.

Podle generálního ředitele Ducati Corse Luigi Dall'Igna bude Avintia Racing v roce 2015 disponovat dvěma prototypy Ducati Desmocedici GP14 s elektronikou kategorie Open. V roce 2016 to bude dvojice litrových prototypů GP15 s pravidly daným jednotným softwarem ECU, který bude zaveden v královské kubatuře.
„S Avintii máme dvouletou smlouvu a myslím, že je to pro nás velmi důležitý kontrakt, protože v příštím roce budeme mít na startovním roštu motocykly se softwarem specifikace Open. Je to velmi důležité, protože dle mého názoru je to budoucnost software MotoGP. Cílem Avintie a Ducati je vyhrát kategorii Open,“ řekl Luigi Dall'Igna.

Antonio Martin z Avintie Racing v Misanu uvedl, že tým začne s prototypem Ducati jezdit co možná nejdříve. „V zásadě je naše smlouva pro období let 2015 a 2016,“ řekl. „Budeme se ale snažit dostat Héctora (Héctor Barberá) na motorku s Open softwarem co nejdříve, třebaže zatím ještě přesně nevíme, zda to bude už od Aragonie nebo v některém ze zámořských závodů. Absolvujeme test a na jeho základě uvidíme, zda pojedeme s motorkou v Aragonii nebo v prvním závodu v Asii (Japonsko).“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist