Andrea Doviziso: "Chci se víc podílet na vývoji"

Italský tovární jezdec Hondy Andrea Dovizioso by se chtěl více podílet na vývoji motocyklu a je přesvědčen, že by to pomohlo i Dani Pedrosovi.

Andrea Dovizioso chce mít více pravomoci, aby se mohl spolupodílet na vývoji Hondy, což dle jeho názoru může pomoci i jeho týmovému kolegovi Dani Pedrosovi, aby mohl bojovat v roce 2010 o titul mistra světa. Po roce 2009, kdy tým Repsol Honda slavil pouhá tři první místa (2x Pedrosa, 1x Dovizioso), žádá nyní italský jezdec svého zaměstnavatele o to, aby mu více naslouchal: "Bylo to první rok, kdy jsem dostal do obličeje dveřmi. byl jsem sice na správném místě, na tom, o kterém každý sní, ale výsledky jsem neudělal žádné", říká Dovizioso pro magazin Motosprint.


Proto také Dovi jasně říká, že byl úplně v jiné situaci než třeba Valentino Rossi. Ten přišel k Yamaze a každý mu naslouchal: "Od Hondy jsem neměl žádnou moc, něco změnit. Samozřejmě to bylo i proto, že ty změny - které jsem chtěl já - by byly hodně velké. Honda mně odpovídala slovy: Je to nemožné, nyní něco dělat. Pracujme raději na roku 2010. Chtěl jsem hodně změnit a lidé od Hondy tomu ale také rozuměli", říká ex-mistr světa stopětadvacítek z roku 2004.


Pokud se tedy Honda rozhodne dát Doviziosovi více volnosti při vývoji motocyklu, tak je italský jezdec přesvědčen, že to pomůže i Pedrosovi: "Dle mého mínění, může Pedrosa z těchto modifikací, které chci já, také hodně profitovat. Potom může Dani bez problémů bojovat o titul, o tom jsem přesvědčen".

 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist