Ambasadorem značky Yamaha je Ital Valentino Rossi

Po šestnácti letech závodní spolupráce uzavřel devítinásobný mistr světa dohodu se společností Yamaha Motor Co., Ltd. jako oficiální ambasador značky Yamaha. Společnost Yamaha Motor podpis víceleté smlouvy s Valentinem Rossim oznámila v den závodu Velké ceny Španělska v Jerezu.

Úspěšná spolupráce Yamahy a Rossiho začala ikonickým vítězstvím v Rossiho prvním závodě GP v sedle Yamahy, jímž byla Jižní Afrika v roce 2004. Od té doby zažilo toto partnerství spoustu napínavých událostí a mnoho skvělých okamžiků v paddocku i mimo trať. V číslech to znamená 142 umístění na stupních vítězů, celkem 56 vítězství v GP a čtyři tituly mistra světa v MotoGP v letech 2004, 2005, 2008 a 2009. To vše jen dokazuje, že vazba mezi Rossim a Yamahou je velmi pevná.

Bezkonkurenční úspěchy, vášeň pro závodění a charisma tvoří obrovskou část dědictví Yamahy a MotoGP. Díky nim si Ital, uznávaný fanoušky po celém světě, vysloužil přízvisko "GOAT" (Greatest of All Time). V závěru sezony 2021 Valentino Rossi z MotoGP odešel, nicméně vyjádřil přání jezdit na motocyklech Yamaha v rámci tréninku i volného času stejně jako zájem o status ambasadory značky Yamaha.

„Především bych rád využil této příležitosti a vyjádřil Valentinovi svůj dík za pokračování naší spolupráci,“ uvedl Tetsu Ono, generální ředitel - divize strategie motoristického sportu společnosti Yamaha. „Yamaha je velmi hrdá na to, že je Valentino ambasadorem značky, možná ještě více z toho důvodu, že přání stát se jím vzešla od něho osobně. Mít pečeť devítinásobného mistra světa je to nejlepší doporučení, jaké můžete jako značka motocyklů dostat. Je to důkaz kvality výrobků a firemní kultury společnosti Yamaha. Yamaha se neustále snaží přinášet svým zákazníkům Kando.“ (japonské slovo označující současné pocity hlubokého uspokojení a intenzivního vzrušení, které zažíváme, když se setkáme s něčím výjimečným).

Valentino Rossi k roli ambasadora uvedl: „Tato dohoda mezi mnou a Yamahou ve mně zcela určitě vyvolává velké emoce. V minulosti jsme spolu pracovali řadu let, takže to působí přirozeně. Poté, co jsem ukončil kariéru v MotoGP, jsem dál trénoval a jezdil na motocyklech. Vždy jsem měl v plánu pokračovat v závodění v té či oné formě. Během své kariéry v MotoGP jsem v rámci smlouvy jezdil na motocyklech Yamaha. Nicméně i po ukončení kariéry jsem dál používal motocykly Yamaha, protože mě to baví. Jsem rád, že máme podepsanou smlouvu, takže můžeme s Yamahou spolupracovat v tomto novém uspořádání.“

„Pro Yamahu je to samozřejmě skvělý okamžik a je to také emocionální událost pro fanoušky, kterým zcela určitě chybí Valentinova přítomnost v MotoGP od doby, kdy ukončil svoji úspěšnou kariéru,“ uvedl Lin Jarvis, výkonný ředitel, Yamaha Motor Racing. „Valentina a jeho M1 spojovalo speciální pouto. Jeho příchod do Yamahy byl katalyzátorem, který změnil náš závodní program MotoGP do té míry, že se Valentino a Yamaha staly téměř synonymem. Společně jsme dosáhli mnoha vítězství, pódií a čtyř mistrovských titulů, a také momentů v zákulisí, tvrdé práce, ale také zábavných částí a společné vášně pro závodění. Valentina jsme vždy považovali za "rodinu", a jakmile vyjádřil své přání nadále používat motocykly Yamaha a stát se ambasadorem značky, pustili jsme se do práce, abychom to uskutečnili. Jsme nadšeni, že Valentino je nyní oficiálně naším velvyslancem.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist