50.ročník GP České republiky zůstává nadále v ohrožení

Minulý týden jsme informovali ohledně situace s pořádáním letošní Velké ceny České republiky silničních motocyklů v Brně v článku “Vláda odsouhlasila dotaci pro loňskou GP, ta letošní má zelenou“. Už se zdálo, že je vše vyřešeno, alespoň co se týče uhrazení závazků za rok 2014, protože to je základ k tomu, aby měli v Brně šanci na uspořádání padesátého ročníku Grand Prix. Jen týden poté je ale otázka pořádání GP 2015 zpět.

Částku 30 milionů korun, která je určena na zalistovací poplatek promotérovi světového šampionátu Dorně, stát převedl na Jihomoravský kraj, který měl převzít plnou zodpovědnost a tuto částku přeposlat na účet Dorny. Mluvíme tu o uhrazení části zalistovacího poplatku za rok 2014, samozřejmě dnes již dávno po splatnosti. Pokud by tuto částku promotér nedostal, může pořádání letošní GP v Brně zrušit ze dne na den, protože smlouva nebyla dodržena a tak to prostě chodí.

Ve čtvrtek 22.ledna otiskla MF Dnes článek “Hašek nezaplatil, závod je ohrožen“. Pokud si někdo myslel, že se minulý týden vše vyřešilo a všichni zainteresovaní se nyní společnými silami soustředí na přípravu prestižního jubilejního ročníku, musí být velice zklamán. V článku MF Dnes píší, že mají dokumenty z nichž vyplývá, že hejtman Michal Hašek tlačí na Dornu a vyplacení zmiňovaných třiceti milionů podmiňuje závazkem, že v roce 2016 bude Grand Prix v Brně již pod taktovkou krajské společnosti Jihomoravská sportovní – GP Brno s.r.o.. Tedy bez jakékoliv účasti současného pořadatele společnosti Automotodrom Brno, majitele Masarykova okruhu.

Redaktoři MF Dnes dále uvádějí, že mají rovněž informace o jednání v Madridu, které má v úterý proběhnout mezi hejtmanem Michalem Haškem a zástupci promotéra Dorna Sports. Tento fakt vedení kraje odmítlo komentovat s tím, že dokud jednání probíhají, nebudou jejich průběh komentovat. Ředitelka společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová je postupem hejtmanství překvapena a o čem přesně hejtman Hašek jedná nebo chce jednat s Dornou neví ani ministr školství Michal Chládek z jehož ministerstva těch zmiňovaných 30 milionů na kraj poslali.

Bohužel ani dnes znovu nikdo nedokáže odpovědně říct, zda Velká cena České republiky v Brně letos bude nebo ne a to je přinejmenším smutné zjištění.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist