125 ccm: Tým Ongetta s pěti jezdci

Italská stáj Ongetta I.S.P.A pojede ve třídě stopětadvacítek dokonce s 5 piloty. A ještě další zajímavosti z nejslabší obsahové třídy Grand Prix.

Ongetta I.S.P.A.

Italská stáj Fiorenza Caponery s motocykly Aprilia pojede v letošním roce mistrovství světa stopětadvacítek dokonce s 5 jezdci a to ve dvou týmech. 


V tom prvním to budou Němec Jonas Folger s továrním motocyklem RSA (na snímku), celkem neznámý Ital Luca Marconi a Francouz Alexis Masbou.


Ten druhý tým - juniorský - pak vytvoří Nor Sturla Fagerhaug - tedy velký soupeř našeho Jakuba Kornfeila v Red Bull Cupu 2009 - a s penězi od Air Asia Malajsijec Muhammad Zulfahmi Khairuddin (18 let), známý spíše pod přezdívkou “Fahmi”. 

Loncin Racing


Přes velké finanční problémy - čínská firma Loncin už nechce platit - chce týmový šéf Nicola Casadei jet i v této sezóně se dvěma jezdci. Jedním z nich bude italský jezdec Marco Ravaioli (20), zatímco setrvání japonského pilota Tomoyoshiho Koyamy se zdá být hodně nejisté - viz následující řádky.  

Racing Team Germany


Náš Jakub Kornfeil dostane velmi silného týmového kolegu a dokonce se zdá, že to bude ten loňský od Loncinu! Na včerejší TK německého týmu, kdy šlo o jejich jezdce Moto2 Arne Todeho a motocykl Suter MMX řekl týmový šéf Dirk Heidolf kromě jinoho: "Příští týden můžete počítat s jedním velkým překvapením. Nemohu to dnes ještě říci, ale vedle Čecha Jakuba Kornfeila pojede v našem týmu jezdec, který už vyhrál závod Grand prix této kubatury!"

Jelikož tak mnoho volných jezdců ve stopětadvacítkách zase není, a aby ještě vyhrávali závody Grand Prix, tak se dá typnout na japonského jezdce Tomoyoshiho Koyamu - vítěze GP Katalánie 2007 a třetího z MS téhož roku (vše na KTM). 

WRB Racing


Týmovým kolegou Dannyho Webba ve španělském týmu WRB Racing týmového manažera Javiera Sabia bude mladý španělský jezdec Adrian Martin Lucas (17 let), jezdící doposud pouze  CEV 125 v týmu "Junior Team Aspar". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist