První den testu MotoE™ v Portimau zajel nejrychleji Spinelli

Týmy šampionátu FIM Enel MotoE™ World Championship zahájili přípravu na novou sezonu třídenním testem na portugalském okruhu Algarve v Portimau. První den byl s časem 1‘47,632 sekundy nejrychlejší Nicolas Spinelli (Tech3 E-Racing). Test pokračuje druhým dnem ve čtvrtek a skončí v pátek odpoledne.

Ve středu začala v Portimau příprava na šestou sezonu závodů elektromotorek MotoE™, která se letos jede podruhé jako mistrovství světa a rovněž podruhé s motocykly V21L italského výrobce Ducati. Každý den mají týmy čtyři testovací části po patnácti minutách, takže každý z jezdců může najet kolem 120 kol.

První den zajel nejrychleji Nicolas Spinelli (Tech3 E-Racing), jehož maximem na kolo byl čas 1’47,632 sekundy. Na druhé pozici skončil Alessandro Zaccone (Tech3 E-Racing), který na týmového kolegu ztratil jedinou desetinu. Třetí je se ztrátou necelých čtyř desetin Kevin Zannoni (Openbank Aspar Team).

Časy do pátého místa zajela dvojice Mattia Casadei (LCR E-Team) a Jordi Torres (Openbank Aspar Team), jenž byl v šesti desetinách na prvního společně s šestým Hectorem Garzem (Dynavolt Itact GP MotoE™) a sedmým Oscarem Gutiérrezem (Axxis MSI).

Test MotoE™ - 1.den
Středa, 21.2.2024 – Portimao (POR)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist