Igor Kaláb odjížděl z Itálie velmi smutný

První Pole Position v kvalifikaci na závod Mistrovství Evropy, v závodě průběžné první místo s bezpečným náskokem, přesto Igor Kaláb cíl neviděl.

Brněnský motocyklový závodník Igor Kaláb do závodu Mistrovství Evropy třídy 125 ccm, který se konal na italském okruhu Vallelunga, nastoupil s odhodláním využít kvalifikačního postavení a v cíli skončit mezi nejlepší trojicí. Bohužel tentokrát mu štěstí nepřálo. Start se sice podařil velmi dobře a v průběhu druhého kola se Igor dostal na čelo závodu, kde si postupně vybudoval mírný náskok na své pronásledovatelé, bohužel v osmém kole přišel neočekávaný pád a s ním i šance na solidní bodový zisk, či na případné vítězství v závodě evropského šampionátu.
Igor Kaláb
Co k tomu dodat? Trénink se podařil velmi dobře, první Pole Position a k tomu ještě v Itálii. Poprvé mně také na Aprilii vyšel start a odjel jsem jako druhej. V druhým kole jsem šel do vedení a pak pomalu získával malý náskok, který místy dosahoval až na 2 sekundy. Cítil jsem, že se mi začíná trochu přehřívat zadní guma, ale klouzalo to jen v rychlých zatáčkách. V osmém kole jsem dostal smyk zadního kola a šel přes řidítka v zatáčce, kde jsem si dával hodně velký pozor, protože jsem tam vloni spadl v nájezdu. Letos to přišlo ve výjezdu... Bylo to naprosto bez varování. Hodně mě to mrzí, tým snad ještě víc. Těžko to nesem, asi nám to bude chvilku trvat než to rozchodíme. Mohli jsme získat důležitý bodový náskok, takhle to bude teď tvrdej boj. Nyní nás čeká Hungaroring, trať kde jsem před třemi týdny zajel traťový rekord. Snad dopadneme lépe.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist