FIM MiniGP World Series – Finále ve Valencii s českým zastoupením

Na startovní listině nejlepších jezdců pro finále FIM MiniGP World Series ve Valencii je jméno jediného českého závodníka, jímž je Tadeáš Benáček. Na seznamu je celkem třicet nejlepších jezdců z deseti sérií, které začaly v roce 2021. Jedná se o seriály Alpe Adria, Francie, Irska, Itálie, Malajsie, Nizozemska, Severní Ameriky, Portugalska, Španělska a Velké Británie.

Všech třicet mladých závodníků bude ve Valencii bojovat o celkové vítězství v soutěži FIM MiniGP 2021. Nebudou jezdit všichni najednou, ale budou rozděleni do skupin pro tréninky, kvalifikace a celkem pět závodů.

Na závodní dráhu jezdci vyjedou ve středu 10.listopadu a absolvují čtyři volné tréninky a tři kvalifikace. Dle kombinace časů dosažených ve volných trénincích budou jezdci postupovat kvalifikacemi. Jezdci od devatenácté po třicátou pozici absolvují Q1, jezdci od deváté pozice po osmnáctou zamíří do Q2 a přímo do Q3 postupuje nejrychlejších osm jezdců.

Z první kvalifikace (Q1) postupují první čtyři do druhé kvalifikace (Q2), to samé platí pro nejrychlejší čtyři jezdce Q2, kteří získají postup pro třetí kvalifikaci (Q3). Třetí kvalifikace určí pozice na startu dvou závodů. V kvalifikačním závodu B1 startuje posledních osmnáct jezdců, prvních dvanáct nastoupí přímo do závodu (1). Šampiona FIM MiniGP 2021 určí pětice závodů, které se jedou ve čtvrtek 11.listopadu. Vše odstartují warm-upy a pak už následuje kvalifikační závod (1) z něhož dva nejlepší postoupí do závodu (1). Body jsou v klasickém formátu 25 za první místo, jeden za patnácté. To samé se opakuje ještě jednou a pak už je pro prvních patnáct jezdců závod “Super Finale Race“, kde se bojuje o světové prvenství s dvojitým bodovým ohodnocením.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist