Superbikové MS s Dariem Giuseppettim

Šampionát Superbike*IDM zůstává pochopitelně ve středu pozornosti německého týmu Ducati šéfa Denise Hertrampfa. Ovšem minimálně jeden závodní víkend MS WSBK je už pevně naplánován.

Dario Giuseppetti se bude, tak jako každoročně, připravovat na novou sezonu přes Vánoční svátky u svého kamaráda Manuela Hernandeze - bratra pilota MotoGP Yonnyho Hernandeze - ve španělské Cartageně. Ovšem na sezonu 2013 chystají on a jeho staronový týmový šéf Denis Hertrampf jednu novinku.
"Pokud společně s Dariem budeme dobře pracovat, tak se zúčastníme minimálně jednoho závodu superbikového šampionátu na divokou kartu. A pokud vše dopadne dobře, tak pojedeme ještě jeden závod WSBK na konci sezony"
, říká týmový boss.

Pevně je naplánován závod na domácím okruhu Nürburgring: "Raději bych přihlásil Daria do Assenu, ale ten je v kalendáři příliš brzo. To budeme mít za sebou teprve jeden závod IDM. Logisticky by to pro nás bylo výhodnější, Assen je vzdálen pouhých pouhých 100 km od naší základny. To by transport a výdaje za personál nebyly tak velké. Když vše dopadne dobře, tak na konci sezony 2013 pojedeme ještě jednou", vysvětluje svůj záměr Hertrampf.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist