První závod IDM na Lausitzringu vyhrál Danny de Boer

První červnový víkend má na programu třetí kolo sezony německý seriál IDM Superbike. Tentokrát mají společný víkend s automobilovou sérií DTM, takže závodí jen jezdci tříd Superstock a Superbike. První závod už jeli v sobotu, druhé klání je na programu v neděli. V Německu je Jan Halbich (SBK) a Michal Filla (SST).

V pátek jeli jezdci trénink, kde byl nejrychlejším jezdcem Francouz Mathieu Gines (VanZon Remeha BMW) s časem 1'21,501 sekundy. Druhý Němec Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Langenscheidt) ztrácel necelé dvě desetiny, třetí Florian Alt (Team Yamaha MGM) byl o necelé tři desetiny pomalejší. Jan Halbich (Honda Holzhauer Racing Promotion) byl s časem 1'22,326 sekundy jedenáctý.

V první kvalifikaci zajel nejrychleji Florian Alt, když poslal maximum na 1'19,942 sekundy. Jan Halbich byl jedenáctý s časem 1'21,780 sekundy. Měřené kolo zaznamenal Michal Filla (BMW Sikora Motorsport), který byl s časem 1'22,795 sekundy šestnáctý. V kombinaci obou kvalifikačních jízd skončil Jan Halbich dvanáctý, Michal Filla byl osmnáctý.

Ani jeden s českých závodníků tak do Superpole nepostoupil a pole position na startu vyhrál Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Langenscheidt) časem 1'19,678 sekundy. Na druhou pozici se kvalifikoval Mathieu Gines a na třetí Danny de Boer. Janu Halbichovi patřila na startu dvanáctá příčka ve čtvrté řadě, Michal Filla startoval osmnáctý z řady šesté.

Už v sobotu jeli jezdci tříd SBK/SST svůj první závod víkendu a plný počet bodů si na konto připsal Danny de Boer v sedle YZF-R1M (SST). Nizozemci se podařilo porazit soupeře ze superbikové kubatury Mathieu Ginese a třetího v cíli Floriana Alta. Český závodník Jan Halbich byl v závodu celkově osmý, v třídě SBK bral body za čtvrté místo. Michal Filla závod nedokončil.

Superbike IDM – Závod (1)
Sobota, 4.června 2016
Výsledky - IDM Superbike-Superstock 1000 - Rennen 1 - result.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist