Matěj Smrž už má týmového kolegu

Vloni čtvrtý jezdec šampionátu IDM Australan Gareth Jones podepsal smlouvu s týmem Galinski-Yamaha a bude tak týmovým kolegou našeho Matěje Smrže na rok 2013 v německém šampionátu SUPERBIKE*IDM".

Týmový šéf Michael Galinski - "Yamaha Motor Germany by Monster Energy" - se nijak netajil tím, že vedle svého výborného jezdce Matěje Smrže - vloni celkem 4 vítězné jízdy - chce angažovat na sezonu 2013 dalšího pilota na stejné úrovni. A to se mu podařilo, neboť za jeho tým pojede Australan Gareth Jones.

"Kromě svých jezdeckých schopností je Gareth Jones velmi klidným typem člověka, který si dobře rozumí s Matejem a to je hodně důležité. Gareth sice možná nemá takový zvířecí instinkt jako Matej, ale právě proto může vytvořit ten správný klidový protipól. U Mateje vím, že vždy do svého závodění dává 200%, což ale někdy vede i k pádům. Gareth dobře ví, že ve své další kariéře půjde dopředu pouze v případě, když bude v IDM závodit hodně vpředu", okomentoval Michael Galinski své jezdecké duo.
Z ohledu na mistrovství značek v německém šampionátu tak má se Smržem a s Jonesem týmový šéf Galinski opravdu dvě žhavá želízka v ohni.

První testy jsou pro tým Yamaha Motor Deutschland plánovány na začátek března: "Začneme celou sezonu testy Dunlopu v Albacete" říká Galinski a hned dále vysvětluje: "Tento rok sice začneme testovat o něco později, ale zato ve Španělsku zůstaneme déle. V únoru totiž může být ještě špatné počasí a za jeden takový nepodařený test spadne 15.000 Euro prakticky do kanálu. Naopak v březnu už bývá počasí jistější. Z Albacete se klasicky přesuneme do Valencie k dalšímu testu a eventuálně přidáme dle potřeby ještě dva dny testování v Aragonu."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist