Matěj Smrž pojede nadále superbiky v IDM

Úspěšná spolupráce mezi týmem Inghart a českým jezdcem Matějem Smržem bude pokračovat i v roce 2010.

Tým Inghart zastoupený týmovým šéfem Ingo Härtelem a český jezdec Matěj Smrž se dohodli na pokračování spolupráce, kterou začali v druhé polovině uplynulé sezóny. Mladší z bratrů Smržových, tedy Matěj Smrž, jel za tento německý tým poslední dva závody (čtyři jízdy) německého šampionátu superbiků - IDM a své tehdejší "hostování" začal hned vítězstvím v Assenu. 


Ve druhé jízdě dojel potom "Mates" jako čtvrtý a ve finále na Hockenheimu nejdříve pro poruchu do cíle nedojel (v 1. jízdě) a v posledním závodě šampionátu 2009 skončil Smrž třetí za novým mistrem Jörgem Teuchertem a Martin Bauerem.

Český pilot Matěj Smrz má ovšem dlouhodobý cíl, chce jezdit světový šampionát superbiků. A jelikož německý tým Inghart má ten stejný zámysl, tak se toto spojení zdá jako perfektní. "Matěj měl i jiné nabídky, ale rozhodl se pro náš tým", řekl spokojeně po podepsání smlouvy týmový šéf Härtel a dodal: "Zřejmě velkou roli v jeho rozhodování hrálo i výborné klima v týmu a že si prostě velmi dobře vzájemně rozumíme". 


„Na konci sezóny 2008, po které jsem věřil díky mým úspěchům ve třídě Superstock FIM Cup 1000 v dobré angažmá, jsem vyrazil do Maďarska podepsat smlouvu s týmem Factory Racing (WSSP). Byla to obrovská chyba, ale teď už je to pryč a za rok se opět stalo spoustu věcí, které změnily kompletně směr mého snažení v silničním závodění", vrací se ještě k uplynulé sezóně Matěj Smrž.

Tři závody před koncem sezóny v mistrovství světa Supersportů své trápení Matěj zastavil, když se o jeho záchranu pokoušel tým MS Racing, který bez předsezóního rozpočtu odjel s Matějem 7 světových závodů této třídy. Matěj tedy mohl čekat jedině na zázrak, který se asi stal, protože jej na předposlední závod Superiků v IDM angažoval Ingo Härtel v týmu
Inghart. 

„Byla to pro mě obrovská příležitost, které jsem se snažil, po opravdu smutné sezóně na Supersportu, chytnout. Samozřejmě jsem vůbec netušil na jaké úrovni se IDM jezdí a mohl to pro mě být i krok zpět, ale nakonec jsem opravdu rád, že jsem se rozhodl v tomto prestižním seriálu závodit. Za tuto šanci pochopitelně děkuji týmu Inghart.“, je si dobře vědom podání záchranného pásu v pravý okamžik "Mates". 

V této spolupráci na rok 2010 nepůjde pouze o boj v IDM Superbike, ale také o účast minimálně ve dvou závodech WSBK na divokou kartu. Jaké dva závody v mistrovství světa Superbiků Matěj Smrž za tým Inghart odjede, je stále otevřené.

"V současné době pracujeme na technice v našich garážích, kde máme k dispozici dvě Hondy Fireblade ročníku 2009. Další detaily musíme ještě projednat s Hondou a v každém případě budeme poprvé testovat koncem ledna", nastiňuje další program týmový šéf Härtel.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist