Chmelík vyhrál v Zeltwegu

Německý šampionát IDM pokračoval dalším závodem na rakouském okruhu Red Bull Ring v Zeltwegu. Český jezdec Ladislav Chmelík vyhrál sobotní závod kubatury do 125 ccm.

Do prvního společného závodu Moto3/125 ccm nejlépe odstartoval náš Ladislav Chmelík: "Podařil se mně nejlepší start mého života", a vedl celé pole jezdců. Brzy ho sice předjel Luca Grünwald s motocyklem kubatury Moto3, ale Chmelík si v přehledem udržel celkově druhé místo až do odmávnutí šachovnicovým praporkem.
Český jezdec Chmelík s motocyklem Aprilia RSW tak vyhrál suverénně závod kubatury 125-tek s náskokem 19,478 sekundy před Němcem Maxem Maurischatem na KTM a o 22,704 sekundy před třetím v cíli Norem Henningem Flathaugem na Hondě. V šampionátu vede po 7 odjetých závodech (ze 16) včerejší vítěz Ladislav Chmelík se ziskem 114 bodů před Maxem Enderleinem - včera dojel 4. (95 bodů) a Maurischatem (92).
Už před kvalifikací superbiků došlo k velkému překvapení, když se na startu objevil loňský šampion Martin Bauer z Rakouska, který na domácím okruhu nahradil zraněného Saschu Hommela v týmu HPC-Power Suzuki-Racing.

O postavení na startu rozhodl hned první trénink, neboť odpoledne byl asfalt tak horký, že neumožňoval s malými výjimkami žádné zlepšování časů. Vedoucí jezdec šampionátu Michael Ranseder (A/BMW) zajel čas 1:29,288 a to znamenalo Pole position. Druhý skončil náš Matěj Smrž (CZ/Yamaha), kterému se podařil čas 1:29,508 a dále následovali Erwan Nigon (F/BMW), Troy Herfoss (AUS/BMW) - ten se do 1. řady prodral až v odpoledni, což byla řada první. Tu druhou pak vytvořili Karl Muggeridge (AUS/Honda), Dario Giuseppetti (D/Ducati), Gareth Jones (AUS/BMW) a comeback slavící Martin Bauer (A/Suzuki). Top-10 dokompletovali Ghisbert van Ginhoven (NL/BMW) a Roland Resch (A/Suzuki).
"Po dohodě s vedením jsme se rozhodli do druhé kvalifikace nenastoupit. Neměl jsem už žádné kvalifikační pneumatiky, všechny jsem použil v první jízdě a pneumatiku do závodu jsem si vybral již včera při volných jízdách. Díky dobré taktice a perfektně připravené motorce do první kvalifikace jsem mohl konkurovat rychlým BMW a na startu stojíme na druhém místě. To je po loňské zkušenosti z této trati zatím perfektní výsledek. V závodě se budu se snažit z prvních kol vytěžit maximum a jsem sám zvědavý, jak všechno dopadne.", řekl na svém webu po sobotě český jezdec Matěj Smrž.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist