Bauer kritizuje M. Smrže

Před námi je další závodní víkend šampionátu IDM, který se jede tentokrát na rakouském okruhu Salzburgring. Ovšem nyní se rozhořela verbální válka mezi značkovými kolegy z KTM, Rakušanem Martinem Bauerem a českým jezdcem Matějem Smržem.

V prvním závodě na Sachsenringu bylo ještě vše v naprostém pořádku, což je ostatně vidět na aktuálním snímku, když vyhrál Berlíňan Dario Giuseppetti s motocyklem Ducati před Rakušanem Bauerem a Čechem Matějem Smržem - oba na KTM. Ovšem ve druhé jízdě - po restartu - hned na jejím začátku zaútočil český jezdec M. Smrž na svého značkového kolegu Bauera a při pokusu o jeho předjetí spadl. Přitom ho sestřelil a zatímco jihočeský jezdec vyvázl pouze s podmozděninami, tak Bauera tento pád postihl hůře. Kromě jiného má ex-šampion IDM superbiků naštípnutou kost na své pravé ruce. Jeho účast o tomto závodním víkendu doma na Salzburgringu je tedy hodně nejistá.
Ve své tiskové zprávě se Martin Bauer poprvé od tohoto závodu vyjadřuje k tomuto crashi: "Nemohu tomu stále ještě věřit, že mě můj značkový kolega sestřelil hned v prvním kole závodu na takovém nebezpečném místě. Byli jsme oba ve vynikající výchozí pozici do druhé části šampionátu. A tohle je i tragédie pro KTM. Dnes nemohu ještě říci, zda domácí závod na Salzburgringu pojedu nebo ne, ale s dalšími dvěma eventuálními nulami nevidím žádné šance na celkový titul", říká aktuálně třetí jezdec šampionátu Rakušan Martin Bauer.

 "Po re-startu byl závod zkrácen na 14 kol, a odstartoval jsem dobře, jako druhý za Bauerem. Pokusil jsem se ho hned předjet, ale bohužel jsem spadl. A můj motocykl prostě sebral ten Martinův s sebou. Ačkoliv byl asfalt na trati už suchý, tak okraje, kde jsem já vnitřkem předjížděl, byly mokré po předchozím dešti. Proto mně můj motocykl uklouzl. Celá sitauce je hodně nešťastná, speciálně proto, že se jedná o značkového kolegu z KTM. Je mně to hodně líto a mrzí mě, co se stalo. Doufám, že Bauerovo zranění není nějak vážné a na druhé straně chápu, že je několik lidí na mě hodně naštváno. Pro mě to ale byl normální závodní crash, které se prostě stávají. Prostě jsem nyní zase zkušenější i když jsem na tomto místě během víkendu několikrát předjížděl a vždy to fungovalo, třeba u Giuseppettiho, nebo u Muggeridgeho a také u jiných", vysvětluje celou situaci Matěj Smrž, který začíná svůj nový newsletter nadpisem "Sorry Martin".

"Tento celý jeho předjížděcí manévr byl nesmysl, na takovém místě předjíždět není vůbec možné. Jeho motocykl se dostal jako klín pod moji KTM a já jsem byl rázem také zaklíněn. Ve 200 případech jdeš takto tvrdě mimo trať a já jsem si nebyl vůbec jistý, jestli to přežiji!", popisuje celou situaci rakouský jezdec KTM a pokračuje: "Bez ohledu na to, jestli budu na Salzburgringu startovat nebo nebudu, půjdu za ředitelstvím šampionátu s tím, že jestli někdo jezdí takovým způsobem, tak to musí oni sledovat a také ho potrestat. Byl to jednoznačně nejhorší crash mé kariéry. Na takovém místě jet tak nesmyslně, může také vést k soupeřově smrti", nebere si vůbec servítky před ústa v rozhovoru pro SpeedWeek Martin Bauer.  

V šampionátu IDM kubatury superbiků vede po jeho polovině obhájce titulu Australan Karl Muggeridge se ziskem 122 bodů před naším Matějem Smržem (114 bodů) a Rakušanem Martinem Bauerem (113). Čtvrtý je Australan Damian Cudlin (98) a už na páté místo se dostal Němec Dario Giuseppetti - na snímku - (90), který sice kvůli zranění musel dva podniky bodově vynechat, ale jinak má bilanci 2x1. a 2x2.! Top 6 pak kompletuje další Rakušan Michael Ranseder (84).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist