V Indii bral Salač body za desáté místo

Do závodu kategorie Moto2 nastupoval dnes Filip Salač s myšlenkou na umístění v Top10. I když mu včerejší kvalifikace nevyšla, na první desítku si věřil a v dramatickém závodě ji také vybojoval. Na novém indickém okruhu Buddh International Circuit si připsal další důležité body a v celkovém hodnocení drží průběžnou sedmou pozici.

Pohromou favoritů by se dal nazvat dnešní závod „motodvojek“. Hned v první zatáčce došlo k hromadnému pádu pěti jezdců a krátce na to byly vyvěšeny červené vlajky. Startovní rošt zůstal stejný, takže Filip Salač musel znovu bojovat až ze 17. místa. Po restartu došlo k dalšímu hromadnému pádu, do kterého se tentokrát zapletl Canet, Lowes a Ogura. Za nedlouho se k zemi poroučel také Dixon, kterého sestřelil Lopez. Českému jezdci týmu QJ MOTOR GRESINI RACING se naštěstí všechny pády vyhnuly, a i když na něho v závěru dotíral Foggia, desátou pozici udržel. Jen kousek mu chyběl na devátého Ramireze.

„Nebyl to úplně lehký den. Po startu jsem si držel vnitřek a viděl, jak někdo brzdí hodně pozdě do první zatáčky. Bylo mně jasné, že dojde ke střetu. Nebylo vůbec příjemné tenhle hromadný pád vidět. Proto jsem měl po restartu z první zatáčky docela velký respekt, ale pak jsem se probojoval na desáté místo, i když mně k tomu pomohly pády soupeřů. Máme top deset, ale nejsem úplně spokojený. Motorka dnes měla na víc, ale do prvních kol jsem nedal úplně všechno. O to víc se těším do Japonska, kde nám to před rokem šlo a věřím, že si spravíme chuť. Díky celému týmu a všem fanouškům za podporu,“ zhodnotil první indický podnik Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist