Tým Gresini představil sestavu Moto2 včetně Filipa Salače

Ve čtvrtek představil Gresini Racing svůj tým Moto2 v MS silničních motocyklů. Tým třídy Moto2 povede syn majitelky Nadie Padovani Gresini, Luca. Jezdeckou sestavu tvoří dvojice Alessandro Zaccone a český závodník Filip Salač. Součástí prezentace bylo i představení týmu MotoE.

Před necelým rokem zemřel Fausto Gresini, který stál u zrodu Gresini Racing a byl tím, kdo spoustě jezdců otevřel dveře do nejvyšších pater závodění Grand Prix. V Gresiniho odkazu pokračuje jeho manželka Nadia Padovani Gresini, jenž před nedávnem představila tým MotoGP a nyní přišla řada na tým kategorie Moto2.

Podobně jak v královské kubatuře jsou i tady motorky v blankytně modré. Oba Kalexy vyrazí na trať během únorového testu v Jerezu, což bude pro všechny ideální místo k dalšímu seznámení se jak s technikou, tak všemi členy týmu. Filip Salač do Moto2 přestupuje z Moto3. Alessandro Zaccone závodil v MotoE a jezdcem Moto2 byl v evropské sérii CEV. Pro oba závodníky je letošní sezona jejich premiérou v MS Moto2.

Pravidelným jezdcem třídy Moto2 bude letos poprvé Filip Salač. „Pro mě to bude vše nové po náročném roce v Moto3, kde už jsem byl na motorku příliš vysoký,“ uvedl Salač. „Během zimy jsem trénoval s motorkou podobné Moto2 a musím říct, že jsem se cítil mnohem pohodlněji. Bude to pro mě nové dobrodružství a budu muset získat spoustu zkušeností, udělám ale maximum proto, abych se rychle učil a pokaždé ze sebe dostal maximum.“

„Akce na trati mi hodně chybí, ale budu muset ještě chvíli vydržet než budou únorové testy,“
pokračoval Salač. „Už se nemůžu dočkat až budu novu spolupracovat s týmem, protože během prvního testu jsme si užili spoustu legrace! Čekání vyplním cvičením v posilovně, protože potřebuji posílit svaly a přizpůsobit je Moto2, jenž má jinou strukturu. Abych byl ale upřimný, tento druh tréninku mě baví ještě víc.“

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
SLAY přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist