Těsně před startem GP Itálie

Pouhých 60 minut chybí do startu prvního volného pátečního tréninku kubatury Moto3 a my vám nabízíme nejnovější změny z mugellského paddocku.

MotoGP

Ačkoliv se český tým Cardion AB Motoracing snažil za každou cenu získat náhradníka za svého stabilního jezdce Karla Abrahama, a dokonce už bylo vše projednáno s továrnou Ducati, tak nakonec tento navrhovaný jezdec nedostal zelenou. O jeho startu rozhodovaly IRTA, MSMA, Dorna a také Komise Grand Prix. Protiargumenty byly celkem logické: uvažovaný náhradní jezdec ještě nikdy nezávodil na trati v Mugellu, nejezdil s hořčíkovými brzdami, nestartoval s pneumatikami Bridgestone a navíc v Mugellu se jezdí rychlostí až 360 km/h a to by bylo pro nováčka kubatury MotoGP hodně nebezpečné.

Moto2

Ve startovní listině kubatury Moto2 máme několik změn: Svůj debut v závodech Grand Prix bude na domácí trati absolvovat Massimo Roccoli s motocyklem Bimota. Massimo Roccoli je protagonistou mistrovství světa supersportů, kdy v roce 2006 dokázal vyhrát v Misanu. kromě toho je trojnásobným šampionem CIV (2006, 2007, 2008). Roccoli pojede motocykl Bimota HB4 2012 týmu Stop And Go Racing Team (“Desguaces La Torre SAG”) místo Angela Rodrigueze, který v tomto týmu sezónu začal a pro Assen byl vystřídán Damianem Cudlinem. Roccoliho jsme naposled viděli s motocyklem Yamaha YZF R6 ruského týmu Yakhnich Motorsport, když nahradil zraněného Vladimira Leonova.

Druhou změnou je obsazení motocyklu MZ, který povede Francouz Mike Di Meglio místo stále ještě zraněného Alexe Lundha. Jak známo, francouzský ex-mistr světa stopětadvacítek jel až do Sachsenringu za italský tým Speed Master/Speed Up, z kterého ale byl pro neplnění sponzorských povinností propuštěn. Za zraněného Švéda Alexe Lundha jel s motocyklem MZ - lépe řečeno FTR Moto M211 na Sachsenringu Markus Reiterberger. Di Meglio testoval v úterý a ve středu u nás v Mostě už zmiňovaný motocykl MZ-FTR Moto2. Zda to bude pouze ojedinělý start za německý tým, se ukáže teprve po pondělních testech. Francouz Di Meglio má totiž namířeno do MotoGP s jedním motocyklem CRT…

Ital Alessandro Andreozzi, který nahradil výše jmenovaného francouzského jezdce, podepsal s Speed Up smlouvu do konce sezóny a bude tak týmovým kolegou Andrea Iannoneho. Alessandro Andreozzi je lídrem mistrovství Itálie kubatury Moto2

Moto3

Jednu divokou kartu pro novou kubaturu obdržel Kevin Calia, jenž pojede s motocyklem Honda v týmu Elle2 Ciatti.

Tu druhou pak obdržel Michael Ruben Rinaldi z týmu Gabrielli Racing, a bude mít k dispozici motocykl Honda NSF250R místo Oral M3, s kterým jezdí šampionát CIV.

Třetí změnou ve startovní listině je potom další Ital Riccardo Moretti, jenž vystřídá mistra Evropy z roku 2009 Marcela Schrottera a bude tak v sedle motocyklu Mahindra.

Němec Marcel Schrotter by se měl do seriálu Grand Prix vrátit u nás v Brně. Ovšem, místo kubatury Moto3 se na Masarykově okruhu objeví v Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist