Španěl Navarro přestupuje z Moto2 do WorldSSP

Španělský závodník Jorge Navarro letos jede poslední sezonu jezdce mistrovství světa silničních motocyklů Moto2, kde závodí v barvách týmu Sita Ponse. Navarro přestupuje do MS Supersport, kde bude jezdcem týmu Ten Kate, tedy přesně toho týmu s nímž letos obhajuje titul Dominique Aegerter.

Je pravdou, že jezdci přicházející do světového šampionátu supersportů z Moto2, mají v této kategorii velmi úspěšný záznam. Pokud pomineme Dominique Aegertera, který titul WSSP vyhrál loni a letos je lídrem průběžného hodnocení, tak můžeme připomenout takové jezdce jako Sandro Cortese, Randy Krummenacher, Andrea Locatelli nebo Lorenzo Baldassarri, který letos s Aegerterem bojuje o titul.

Je jasné, že šestadvacetiletý Jorge Navarro bude chtít navázat na své bývalé kolegy a s týmem Ten Kate už příští sezonu být mezi elitou světa bojující o ty nejvyšší příčky. „Jsem moc rád, že můžu oznámit, že příští rok budu závodit v mistrovství světa supersportů s motocyklem Yamaha R6 týmu Ten Kate Racing. Je to pro mě nové dobrodružství a nová kapitola v mé závodní kariéře. Jsem z této příležitostí hodně nadšený!” doal Navarro.

„Ten Kate Racing je nesmírně hrdý na to, že může oznámit, že Jorge Navarro je jeho prvním jezdcem podepsaným pro sezonu 2023,” píše tým v tiskové zprávě. „Má vynikající výsledky, které přesně zapadají do ambicí a přání Ten Kate Racing. Jsme stále ještě ve hře o titul v roce 2022, ale už teď je položen základ pro rok 2023. Těšíme se, že po skončení letošní sezony s Jorgem absolvujeme první testy.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist