Sobota v Brně Thomase Lüthiho bolela

Jezdec třídy Moto2 Thomas Lüthi to neměl v sobotu vůbec snadné. Na dráze Masarykova okruhu byl rychlý, ale jak ve třetím tréninku, tak také v kvalifikaci havaroval. Zatímco dopoledne to schytal jeho motocykl, pád v kvalifikaci znamenal pro Lüthiho cestu do nemocnice. Startovat v závodu Velké ceny České republiky nebude.

Thomas Lüthi poprvé havaroval v dopoledním třetím tréninku. Jeho motocykl začal rotovat a dostal se až za ochrannou bariéru. Spadl na dráhu obslužné komunikace a bylo štěstí, že nikoho nezasáhl. Dnes to ale nebyl jediný stroj, který vylétl mimo oplocení, protože podobně skončila i Honda Cala Crutchlowa. V případě Švýcara byl první pád s naraženou rukou, motorka ale potřebovala téměř kompletní výměnu všech komponentů.

Pro odpolední kvalifikaci byla motorka připravena. Thomas Lüthi byl deset minut před koncem dokonce třetí, jenže pak absolvoval druhý pád. Ten byl o poznání těžší než předchozí a Švýcar během něho ztratil vědomí. Okamžitě byl v péči zdravotní služby.

„Thomas ztratil vědomí, ale probral se hned jak přijeli do zdravotního centra na okruhu,“ uvedl šéf švýcarského týmu Frédéric Corminboeuf. Thomase Lüthiho pak vrtulníkem přepravili do brněnské nemocnice na důkladné vyšetření včetně CT. Švýcar tam má zůstat přes noc na pozorování. Tým Garage Plus Interwetten na svých webových stránkách k vyšetření v nemocnici nic konkrétního neuvedl.

AKTUALIZACE: Thomas Lüthi pozdě večer napsal, že kvůli nehodě nebude v Brně startovat. Švýcar se nyní potřebuje zotavit z následků otřesu mozku a pohmožděnin. Zatím je předpokládaným místem návratu Silverstone a Velká cena Velké Británie. Thomas také poděkoval všem za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist