Scott Redding: "Jerez bude hodně těžký závodní víkend"

Pilot s bikem Kalex Scott Redding chce v Jerezu uhájit své vedení v šampionátu, ovšem britský jezdec počítá s tvrdým bojem ze strany španělských konkurentů.

Brit Scott Redding z týmu Marc VDS Racing vede s náskokem 4 bodů MS-Moto2 před skupinou pronásledovatelů ve složení:  Nicolás Terol, Esteve Rabat, Mika Kallio, Dominique Aegerter a Pol Espargaró, přičemž ještě na šestého Pola Espargara, má Redding pouze 6 bodů náskok.
Redding ví velmi dobře, že jeho největší španělští konkurenti Pol Espargaró, Nicolás Terol a Esteve Rabat budou na domácí půdě hodně hladoví po vítězství: "Jerez bude určitě hodně tvrdým závodním víkendem, možná vůbec tím nejtěžším během celé sezóny. Mnoho jezdců je zde hodně rychlých a především domácí Španělé jsou zde vysoce motivováni, neboť je to jejich domácí závod", vysvětluje 20-letý britský jezdec.
Pro jezdce s motocyklem Kalex Scotta Reddinga je důležité udržet si konstanci a i po Jerezu být na čele bodovací tabulky: "Po prvních dvou závodech je sice bodovací tabulka pouze listem papíru s několika jmény vpředu, ale ukazuje minimálně to, že se mně podařil start do sezóny a že mohu bojovat o titul. Pokud budu mít šanci vyhrát závod, tak to pochopitelně zkusím. V tomto roce není ale důležité vyhrávat všechny závody, nýbrž každý závodní víkend bodovat a získat co největší možný počet dostupných bodů. To se nám podařilo v Texasu a chci v tom pokračovat. Pokud tedy budu i po Jerezu na čele bodové tabulky, tak budu spokojený".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist