Salač startuje z páté řady, tým mu připraví loňský rám i vidlice

Další náročnou kvalifikaci má za sebou tým QJ MOTOR GRESINI RACING a Filip Salač. V dopoledním posledním volném tréninku zaznamenal třetí nejlepší čas a dokázal společně s několika jezdci překonat osm let starý traťový rekord. Třetím místem v kombinovaném měření se Filip posunul rovnou do druhé části kvalifikace a znovu prokázal, že dokáže držet krok s absolutní světovou špičkou Moto2. Svůj čas z ranního tréninku už ale nedokázal vylepšit a do závodu bude startovat stejně jako před týdnem z páté řady.

V kvalifikačních patnácti minutách dojel Filip několik jezdců a předjížděním ztratil cenné desetinky. Teploty v Assenu od rána výrazně stouply a společně s nimi se opět projevily problémy se ztrátou přilnavosti na předním kole. Poslední měřené kolo v závěru kvalifikace ukončila žlutá vlajka a nejlepší Filipův čas 1’36.850 stačil jen na třinácté místo.

„Ráno bylo o poznání chladněji a podařilo se mi zajet slušné kolo na použitých i nových pneumatikách,“ uvedl Filip Salač a pokračoval: „Ale odpoledne bylo ještě větší vedro než včera a věděli jsme, že to pro nás nebude úplně ideální. Opět jsme bojovali s přilnavostí na předním kole, navíc jsem jel v chumlu jezdců a několikrát nás omezily žluté vlajky. Takže nám dneska štěstíčko úplně nepřálo. Nejdůležitější je ale nastavení motorky do zítřejšího závodu.“

„Je jasné, že se nám zatím nepodařilo najít recept na setup za vysokých teplot, což je teď během léta pochopitelně velmi limitující. Takže na zítřek zkusíme velkou úpravu. Použijeme loňský rám i vidlice a uvidíme, jestli to bude lepší nebo ne. Nemáme co ztratit, protože se současným nastavením bych po pár kolech začal hodně ztrácet a těžko bychom mohli bojovat o body. Uvidíme, doufám, že to bude fungovat,“ dodal Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist