Salač napoprvé sedmý nejrychlejší

Seriál MotoGP je přesně v polovině letošní sezóny. V pořadí desátou velkou cenu odstartovaly dnes na rakouském Red Bull Ringu volné tréninky. Filip Salač zahájil dnešní den skvělým třetím místem v dopoledním tréninku, po druhé odpolední čtyřicetiminutovce je sedmý.

Úvodní volný trénink vyšel našemu jedinému zástupci v mistrovství světa silničních motocyklů skvěle a s časem 1:34.567 dojel jako třetí za Chantrou a Acostou, s minimálním odstupem 407 setin sekundy na prvního jezdce. Druhý trénink se jel za mnohem vyšších teplot a Filip byl zhruba o jednu vteřinu na kolo pomalejší proti svému dnešnímu nejrychlejšímu času. V kombinovaném měření mu patří sedmá příčka, která ho opět předurčuje přímo do Q2.

„Rakousko je úplně jiná trať oproti ostatním okruhům. Je tady značné převýšení a charakteristickým prvkem jsou velké brzdy. Po pár let staré nehodě v MotoGP pořadatelé okruh pro motocyklové závody upravili a přibyla zpomalující šikana. Red Bull je vyloženě typickou formulovou stop and go tratí,“ popisuje profil okruhu Filip Salač.

„Dnes ráno se nám podařilo zajíždět slušné časy, motorka fungovala a já jsem se cítil také dobře. Ve druhém tréninku bylo horko a brzo se mně přehřála přední brzda. Uvařil jsem destičky, motorka v závěru nebrzdila, což je v Rakousku velký problém. Musíme na tom zamakat, protože na sobotu i neděli jsou hlášené velmi vysoké teploty, což bude pro extrémně namáhané brzdy zásadní.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist