Salač kvůli poruše motoru do závodu v Kataru neodstartoval

Po včerejších problémech s řazením vyměnili mechanici týmu QJ Motor Gresini Racing pohonnou jednotku Kalexu Filipa Salače a ten si věřil minimálně na umístění na bodech nebo v první desítce. Kategorie Moto2™ nemá před závodem warm up, takže novou jednotku nebylo možné vyzkoušet. A motor bohužel nevydržel ani celé zaváděcí kolo. Filip Salač tak přišel o průběžnou desátou pozici a do Valencie přijede jako jedenáctý jezdec průběžného hodnocení.

Jediný český zástupce v mistrovství světa silničních motocyklů měl po čtvrté za sebou odstartovat ze šesté řady. Místo startovního gridu však skončil zklamaný v boxech. V zaváděcím kole se z motocyklu vyvalil hustý dým a všem bylo jasné, že do dnešního závodu Filip neodstartuje.

„Je to obrovské zklamání,“ uvedl Filip Salač. „Těšil jsem se a věřil, že se nám povede zajet dobrý výsledek. Bohužel hned na výjezdu jsem cítil, že motorka nemá výkon, chvíli potom se objevil dým a motor bouchnul. Nevíme, čím se to stalo, byl odzkoušený, protože s ním jel v Malajsii někdo ze soupeřů. Motory nám dodává Dorna, jsou zapečetěné, takže se do nich naši mechanici vůbec nedostanou. Jasné je zatím jen to, že šel pouze na dva válce. To je teď ale úplně jedno. Opět smůla, ale zůstávám motivovaný do posledního závodu ve Valencii a doufám, že si konečně spravíme chuť.“

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist