S KTM odchází z Moto2 také Tech 3, Francouzi postaví tým Moto3

Během závodního víkendu rakouské Grand Prix došlo k oficiálnímu potvrzení výrobce KTM, že od příštího roku stahuje své zastoupení v Moto2 a soustředí se na třídy Moto3 a MotoGP. Letos poprvé je satelitem KTM v MotoGP francouzský tým Tech 3, jenž v této pozici také závodí v kategorii Moto2. Nyní tým Tech 3 potvrdil, že z Moto2 po skončení sezony 2019 odejde a poprvé ve své historii pojede v nejnižší kategorii šampionátu Moto3.

Tým Tech 3 opustí po skončení sezony třídu Moto2, kterou v roce 2010 spoluzakládali. Do loňského roku závodili s vlastním prototypem Mistral, letos poprvé nastoupili s motocykly KTM. Jejich mise s rakouským výrobcem nyní doznala jistých změn. Vedení KTM o víkendu prezentovala svoji vizi budoucnosti rakouské značky v mistrovství světa a s Dornou prodloužili kontrakt na závodění v královské kubatuře o dalších pět let, což teď představuje závazek minimálně do konce roku 2026.

V třídě Moto3 chce KTM věnovat pozornost novým talentům, kteří jednou zamíří až na samotný vrchol závodění v mistrovství světa, což je třída MotoGP. Tým Tech 3 nastoupí v této kategorii v roce 2020 poprvé a nadále to bude s podporou Red Bullu a KTM. S jakými jezdci absolvují premiérový ročník zatím nebylo oznámeno.

„Chápu a podporuji rozhodnutí KTM odejít z Moto2 jako výrobce a zaměřit svoji pozornost na Moto3 a MotoGP,“ prozradil šéf týmu Tech 3 Herve Poncharal. „Proto je nám ctí nést vlajku Red Bull KTM v extrémně vyrovnané třídě Moto3, kde tým Tech 3 nikdy předtím nebyl. Teď potřebujeme uspořádat plány pro rok 2020 a hlavním posláním bude najít a přesvědčit jezdce, kteří mají předpoklady porozumět a přizpůsobit se našemu programu. To znamená, že nadcházející dny budou velmi zaneprázdněné.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist