První den privátního testu Moto2 v Jerezu ovládl Acosta, Salač třináctý

Na jihu Španělska testují v úterý a ve středu jezdci mistrovství světa Moto2. Jedná se o privátní test, jelikož ten oficiální začíná až tento pátek v Portimau, přesto jsou v Jerezu téměř všichni jezdci Moto2. Chybí Ai Ogura, který léčí zlomené levé zápěstí. Testuje také jediný český zástupce v MS Filip Salač, jemuž první den v Jerezu patřil třináctý čas. Nerychlejším jezdcem byl Pedro Acosta.

Počasí testujícím přálo, takže týmy a jezdci Moto2 měli šanci připravovat techniku na závěrečný test v Portimau a především na začátek sezony MS silničních motocyklů. Nejrychleji první den v Jerezu zajel Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), jehož maximem byl čas 1’41,549 sekundy. Na druhé pozici je Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia), který byl o 0,270 sekundy pomalejší, třetí Albert Arenas (Red Bull KTM Ajo) ztratil 0,353 sekundy. Posledním jezdcem v jedné sekundě na prvního byl devátý Joe Roberts (Italtrans Racing Team).

Český závodník Filip Salač (Gresini Racing Moto2) zvládl sedmdesát kol s třináctým časem 1’42,913 sekundy. Salač ztratil na prvního celkem 1,364 sekundy. Jeho nový týmový kolega Jeremy Alcoba (Gresini Racing Moto2) byl čtrnáctý v pořadí a na Salače ztratil 0,094 sekundy.

Test Moto2 - 1.den
Úterý, 14.března - Jerez (SPA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist