Příští rok pojede Bagnaia v Moto2 s týmem SKY Racing VR46

V pátek bylo oficiálně potvrzeno, že italský závodník Francesco Bagnaia bude od roku 2017 členem nové sestavy SKY Racing Team VR46 v třídě Moto2. Bagnaia nyní závodí v barvách stáje Aspar a pro Mahindru letos získal jejich první vítězství v mistrovství světa. Jméno druhého jezdce v sérii šestistovek tým Valentina Rossiho oznámí později.

Italský závodník Francesco Bagnaia je součástí projektu v němž jde o spolupráci jezdecké Akademie VR46 s týmem Aspar u něhož letos závodí v sedle tovární Mahindry. Celkem má na kontě pět umístění na stupních vítězů včetně skvělého vítězství letos v Assenu.

„Jsem moc rád, že můžu ve své začínající kariéře podniknou další důležitý krok s týmem SKY Racing Team VR46,“ uvedl Francesco Bagnaia. „Přestoupit do Moto2 je skvělá příležitost k dalšímu růstu. Jsem hrdý, že můžu podstoupit tuto novou výzvu s týmem, který je pro mě jako rodina.“

Devatenáctiletý Bagnaia tak nyní absolvuje svoji poslední sezonu v Moto3, kterou zahájil v roce 2013 v týmu San Carlo Honda Gresini. V roce 2014 závodil ve SKY Racing Team VR46 a od roku 2015 je u stáje Aspar, kde také dosáhl svých nejlepších výsledků.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist