Poslední závod sezony uzavřel Salač třináctým místem

Poslední závod premiérové sezony jezdce Moto2 má za sebou Filip Salač. Český závodník nastupoval do finále roku s bolestmi ruky, takže to pro něho nebylo nijak snadné. V závodu Velké ceny Valencie obsadil třinácté místo a v celkovém hodnocení je dvacátý. V roce 2023 pokračuje Filip Salač s týmem Gresini Racing v třídě Moto2.

Do závodu startoval Filip Salač až šestnáctý, ale do druhého kola najížděl dvanáctý. Hned v úvodu nasadil vysoké tempo a přiblížil se pozicícm první desítky. Bohužel bolest v ruce dala o sobě rychle vědět, takže Salač nedokázal odjet celý závod naplno. I přesto dokázal projet cílem třináctý a na konto si připsat poslední tři body sezony 2022.

„Skvělý den, ale velmi obtížný kvůli silné bolesti ruky,” uvedl Filip Salač po závodu ve Valencii. „Začal jsem dobře, pak jsem bojoval s ostatními jezdci, ale hodně mě bolela ruka. Přesto jsme skončili třináctí a získali další tři body do šampionátu.”

„Nemám dost slov, abych poděkoval týmu za všechno, co pro mě v této mé první sezoně v Moto2 udělal, dosáhli jsme skvělých výsledků i mého prvního pódia v této kategorii. Odvedli fenomenální práci a už se nemohu dočkat, až s nimi začnu příští rok opět spolupracovat.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist