Omezení testů Moto2

Mezinárodní motocyklová federace FIM zakázala týmům Moto2 při testech používání jiných motorů, než jsou oficiální jednotné motory Honda.

V rámci závodního víkendu v Assenu vydala FIM rozhodnutí o omezení testů kubatury Moto2. Jedná se totiž o jednotné motory Honda, jejichž počet kilometrů je samozřejmě omezen. To obcházejí bohaté týmy tím, že montují do svých šasí supersportové motory s větším výkonem, než jsou aktuální motory Honda Moto2 a testují s nimi na privátních testech. Dosažené lepší časy pak jsou prezentovány pro zisk nových sponzorů jednotlivých týmů. To není pochopitelně v zájmu reglementu, neboť jednotné motory Honda byly zavedeny kvůli úspoře finančních prostředků a nyní se těmito privátními testy opět stávají nevyrovnané podmínky pro startující v kubatuře Moto2.
To znamená, že týmy, které se oficiálně přihlásí do šampionátu Grand Prix kubatury Moto2 budou moci testovat jen s jednotnými motory Honda. A od 31. ledna se s výjimkou oficiálních testů IRTA nebude smět testovat na okruzích Grand Prix. 

Podobné omezení testů bude v budoucnu platit i pro kubaturu Moto3 - zde ovšem nebudou používány jednotné motory. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist