Moto2-2011: 15 jezdců se šasím Suter

Více než třetina jezdců startovního pole kubatury Moto2 pojede v roce 2011 se švýcarským šasím Suter.

Švýcarský konstruktér šasí Moto2, Suter Racing Technology, vyhrál v roce 2010 mistrovství světa značek ziskem 322 před Moriwaki (309), navíc získal s jezdcem Carmelo Moralesem titul španělského mistra CEV.

Ze 17 odjetých závodů MS Moto2 pak motocykly se šasím Suter vyhrály celkem 4 závody Grand Prix zásluhou jezdců Tomizawy, Cluzela, Rolfa a Bradla, víc pouze japonská Moriwaki v sedle s Eliasem - 7x. A čtyřikrát vyhrála také britská značka FTR - 3x Iannone a 1x Abraham.
 

Žádný div, že se i pro rok 2011 hodně renomovaných týmů rozhodlo pro toto úspěšné šasí: 15 jezdců je už jasných - Marc-VDS (Redding, Kallio), Italtrans (Pietri, Rolfo bude nahrazen), nově pak Interwetten (Thomas Lüthi - na snímku) - přechází od Moriwaki, Jack & Jones (Noyes, Talmácsi), WTR/Speed Master (Iannone), Forward Racing (Cluzel, Baldolini), Mapfre (Simón a Forés), stejně jako Technomag-CIP (Sofuoglu, Aegerter) a také Monlau Competición (Marquez). Ovšem o Suteru uvažuje i tým Stop and Go (Wilairot, Santiago Hernandez), doposud na motocyklu Bimota, jedná ale i s FTR.


Pouze německý tým Kiefer (v roce 2011 s Bradlem a Krummenacherem - na snímku) ukončil svou spolupráci se Suterem - cítil se znevýhodněn proti jiným týmům - a domluvil se s Kalexem. 

Ovšem jezdecký výběr se šasím Suter bude na rok 2011 ještě kvalitnější, neboť přišli třetí ze šampionátu MS 2010 Moto2 Ital Andrea Iannone, mistr světa 125-ccm Španěl Marc Marquez - na snímku vpravo, supersportový mistr světa Turek Kenan Sofuoglu či Maďar Gabor Talmacsi (mistr světa 125 ccm 2007) - na snímku vlevo, nebo Švýcar Thomas Lüthi (mistr světa 125 ccm 2006), tedy prominentní jezdci, kteří dokáží vyhrávat jednotlivé závody. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist