Marquez: Na MotoGP je ještě moc brzo

Ačkoliv "Radio Paddock" hlásilo v Brně, že aktuálně druhý jezdec kubatury Moto2 Marc Marquez má na přání svého sponzora Repsol namířeno už v příštím roce do královské třídy MotoGP, tak samotný španělský talent to vehementně popírá, neboť se musí ještě mnoho "učit"!

Španěl Marc Marquez kategoricky popírá - ačkoliv jeho současný závodní projev v Moto2 připomíná raketu, když posledních sedm závodů 4x vyhrál a 2x skončil druhý - přestup do královské kubatury už v roce 2012.
Deset vítězných závodů ve stopětadvacítkách, čtyři v Moto2: Tolik vítězných závodů jako Marc Marquez ještě žádný jezdec do 19 let nedokázal vyhrát. Ve stáří 17 let vyhrál vloni mistrovství světa stopětadvacítek a vzápětí hned přestoupil do kubatury Moto2.
Po problematickém začátku této sezony, když byl po třech závodech bez bodového zisku, se nyní stal německému jezdci Stefanovi Bradlovi vážným konkurentem v boji o světový titul. Ačkoliv náskok lídra šampionátu Bradla je stále ještě relativně dostačující - 43 bodů - tak si musíme uvědomit, že Marquez stáhl za poslední čtyři závody Grand Prix na Bradla 39 bodů..., čímž jeho šance, stát se hned po svém přestupu do Moto2, jsou víc než reálné, neboť do konce letošního šampionátu chybí ještě sedm závodů.

Tento razantní vývoj samozřejmě nenechává týmové šéfy MotoGP a Marquezovi sponzory v klidu, ba naopak brněnské "Radio Paddock" už hlásilo, že Marc Marquez míří do kubatury MotoGP a to už v roce 2012. Ostatně svou logiku to má, nejlepší jezdci Moto2 jsou automaticky zařazováni jako kandidáti na startovní rošt MotoGP a třeba současný lídr Moto2 Stefan Bradl má už zcela konkrétní plány na příští sezónu.
"Ještě jsem ani jednu vteřinu nepřemýšlel o přestupu do MotoGP. Tato kubatura je mně totiž ještě hodně vzdálena. Musím se nejdříve hodně naučit v Moto2. Pokud se ale jednoho dne najde pro mě místo v MotoGP, tak se pak jasně ukáže, zda Moto2 byla ta správná příprava k přestupu. Zatímco Dani a Jorge přešli z dvěstěpadesátek a jsou v královské kubatuře úspěšní, tak Toni zatím jako jediný přestoupil do MotoGP z Moto2 a moc se mu nedaří", říká ikona Repsolu Marc Marquez.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist