Ital Vietti a Turek Öncü mají pro rok 2024 smlouvu s Red Bull KTM Ajo Moto2™

Tým Red Bull KTM Ajo, který letos bojuje o titul Moto2™ s Pedrem Acostou, oznámil nové jezdecké složení pro rok 2024. Jedná se o jezdce Celestino Vietti a Deniz Öncü. Ital Vietti je jezdcem Moto2™ od roku 2021. Deniz Öncü je jezdcem Red Bull KTM Ajo v třídě Moto3™.

Dvacetiletý Deniz Öncü, bývalý vítěz závodů Red Bull MotoGP Rookies Cupu, letos s týmem Red Bull KTM Ajo slavil dvě vítězství Moto3™. Turek je jezdcem, který má ostré lokty, což není na škodu. V nejnižší kubatuře již získal 11 umístění na stupních vítězů. V současné době je čtvrtým jezdcem průběžného hodnocení Moto3™ a ve hře o titul mistra světa.

Deniz Öncü k přestupu do třídy Moto2™ uvedl: „Jsem moc rád, že přecházím do Moto2™ s týmem Red Bull KTM Ajo. Hlavním cílem této sezony je zlepšit se v Moto3™ a dosáhnout dobrých výsledků, abychom mohli bojovat o titul. Zatím se nám společně daří a máme na kontě vítězství v Německu a Rakousku. Chtěl bych poděkovat Akimu, KTM a Red Bullu za vloženou důvěru a za tuto příležitost. Děkuji také svému manažerovi Kenanu Sofuogluovi za to, že mě vždy podporoval.“

Italský závodník Celestino Vietti má v Moto2™ na kontě má 50 startů, 7 umístění na stupních vítězů a z toho 4 vítězství. V roce 2022 byl s týmem Valentina Rossiho jedním z kandidátů na titul, ale své tažení nedotáhl do vítězného konce. Letos závodí s novým týmem Fantic Motor a je znovu vidět.

Jsem nadšený. Je to pro mě skvělá příležitost, takže mám z této zprávy velkou radost,“ řek Vietti a pokračoval: „Musím poděkovat KTM a Akimu Ajo, že ve mě věří. Také děkuji vedení VR46 Riders Academy, protože bez nich by nic z toho nebylo možné. Do konce letošní sezony zbývá ještě kus cesty, takže ji musím se svým současným týmem dokončit co nejlépe. Pomohli mi letos dosáhnout mnoha skvělých výsledků. Díky tomu budu mít také sebevědomí, abych mohl dobře začít novou sezonu.“

Vzhledem k tomu, že tým Aki Aja má sestavu pro rok 2024 jasnou, je stejně jasné, že jejich současná jednička Pedro Acosta bude přestupovat do MotoGP™. Kde bude současný lídr mistrovství světa Moto2™ závodit ale KTM ještě neoznámila, protože jednání o tom, kdo bude v roce 2024 závodit v týmu GASGAS Factory Racing Tech3, stále pokračují.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist