Hanika má šanci jet v Brně na divokou kartu

Brněnský závodník Karel Hanika dostane příležitost předvést své schopnosti v sedle prototypu třídy Moto2 v rámci srpnové Velké ceny České republiky. Tým Willi Race Racing Team, který je součástí evropského šampionátu FIM CEV Moto2, tuto možnost Hanikovi nabídl, ten ji přijal a dnes už testují na okruhu v Brně společně s týmy mistrovství světa silničních motocyklů.

V roce 2013 vyhrál Karel Hanika Red Bull Rookies Cup a přestoupil do mistrovství světa Moto3 k tovární stáji Red Bull KTM Ajo. Tam se mu příliš nedařilo a po dvou letech přestoupil na indickou Mahindru. Sezonu 2016 nedokončil, ale dostal šanci jet v závodech juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3. V současnosti je Hanika jezdcem české stáje IV Racing BMW Motorrad CSEU v mistrovství světa vytrvalostních motocyklů, kde dosahuje velmi dobrých výsledků.

V Brně teď začátkem týdne testují jezdci MotoGP Marc Márquez, Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) a Cal Crutchlow (LCR Honda). Z Moto2 například trojice Tom Lüthi, Jesko Raffin, Iker Lecuona (CarXpert Interwetten) a z Moto3 Aron Canet, Enea Bastianini (Estrella Galicia 0,0) nebo John Mc Phee (British Talent Team).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist