Elias věří v návrat do MotoGP

Toni Elias je přesvědčen, že se svými výkony v Moto2 dostatečně nabídl pro návrat do MotoGP na rok 2011.

Španěl Toni Elias říkal jak na konci loňské sezóny, tak i na začátku letošního roku, že patří mezi jezdce MotoGP. A nyní, v okamžiku kdy vede před koncem sezóny 2010 šampionát  Moto2 s náskokem 76 bodů, navíc ze 12 odjetých závodů dokázal 27-letý jezdec 6 vyhrát, mluví celkem pochopitelně ve stejném tónu.


"Jsem si celkem jistý, že pojedu příští rok opět MotoGP", řekl Elias pro Motorcycle News a pokračoval: "Myslím si, že moje závodění v Moto2 bylo velmi dobré. Jsem ve velmi dobré situaci a moje výsledky v lońském roce zas nebyly tak špatné a tak si myslím, že příští rok budu zase nazpět v MotoGP".

Toni Elias ukončil sezónu 2009 v kubatuře do 800 ccm jako sedmý a jeho nejlepším výsledkem bylo 3. místo u nás v Brně. Španělský jezdec je v seriálu Grand Prix permanentně od roku 2000 a má na svém kontě celkem 174 závodů Grand Prix, z nichž 16 vyhrál. Mistrem světa se sice Elias doposud nestal, ovšem v letech 2001 skončil třetí ve třídě 125 ccm, v roce 2003 pak třetí ve 250-kách.

Co je ale hodně zajímavé, tento pilot má ve smlouvě se současným týmem Gresini Honda dodatek, že pokud získá v Moto2 titul mistra světa - a je k němu hodně blízko - tak může jet za tento tým v roce 2011 závody královské kubatury MotoGP. 


V týmu ex-šampióna Fausta Gresiniho je zatím jedno volné místo, za Marca Melandriho, který odešel do superbiků k Yamaze. Marco Simoncelli zde určitě pojede i v roce 2011, ale kdo bude jeho týmový kolega? Nechme se překvapit...  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist