Do závodu Salač odstartuje ze čtvrté řady

Na rakouském Red Bull Ringu dnes měli jezdci třídy Moto2™ na programu třetí volný trénink a kvalifikace. Filip Salač má letos skvělou formu, i když je po několika letních podnicích zřejmé, že se našemu jezdci daří lépe za nižších teplot. Tomu odpovídá Filipův sedmý čas v ranním třetím tréninku, kdy ještě nebylo velké horko. Český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING opět postoupil přímo do druhé části kvalifikace, kterou zakončil na dvanáctém místě.

Dalo by se říci, že průběh tréninků a kvalifikací je v případě Filipa Salače v několika posledních velkých cenách dost podobný. Skvělé časy za nižších teplot a problémy při teplotách vyšších. Stejně tomu bylo i dnes na Red Bull Ringu, kdy rozdíl v časech na kolo mezi třetím volným tréninkem a kvalifikací činil zhruba jednu vteřinu. Filip ráno vylepšil svůj včerejší čas na hodnotu 1'34,308, ale v kvalifikaci se mu pod 1'35s zajet nepodařilo.

 „Ráno jsem měl z motorky dobrý pocit a po přezutí na novou sadu jsem zajel sedmý čas a postoupil přímo do Q2,“ uvedl Filip Salač. „Na kvalifikaci bylo ještě větší vedro než včera a víme, že v takových podmínkách stále bojujeme. V prvním výjezdu to docela šlo, pak jsme nasadili novou zadní pneumatiku, měl jsem rozjeté dobré kolo, ale v poslední zatáčce byly vyvěšené žluté vlajky. Musel jsem zpomalit a kolo mně bylo nakonec zrušeno. Je to trochu smůla, ale to k závodům patří. Nebyl to jednoduchý den, na druhou stranu mě těší, že jsem zatím pokaždé dokázal postoupit přímo do druhé části kvalifikace. Těším se na zítřejší závod a udělám vše pro umístění v první desítce.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist