Do závodu italské GP Salač odstartuje z druhé řady

Na dráze okruhu Autodromo del Mugello v sobotu skončily volné tréninky, po kterých přišly na řadu kvalifikační jízdy. Filip Salač v dopolední třetí tréninkové jízdě vylepšil svůj páteční čas na hodnotu 1’50,917 sekundy. V kombinovaném měření obsadil čtvrté místo, které ho posunulo rovnou do druhé části kvalifikace. Pátým nejrychlejším časem si český jezdec týmu QJMOTOR GRESINI RACING zajistil místo ve druhé řadě startovním roštu.

Nad Mugellem se dnes odpoledne proháněly bouřkové mraky, ale ty nakonec průběh kvalifikace nijak neovlivnily. Ve svém prvním měřeném kole zajel Filip pátý čas, ale soupeři ho krátce poté odsunuli na devátou, desátou a dvanáctou pozici. V závěru kvalifikační patnáctiminutovky se náš jezdec prosadil na třetí místo, a nakonec skončil s časem 1’51,026 sekundy jako pátý, se ztrátou 0,230 sekundy na vítězného Caneta.

„Dnešní den byl o poznání lepší, hned ráno jsem cítil velký pokrok v nastavení a jelo se mi mnohem lépe. V tréninku jsem skončil čtvrtý, takže jsem se rovnou posunul do Q2. Kvalifikace se jela za podobného počasí jako včerejší druhý trénink, takže jsem doufal, že nastavení z rána bude dobré i na odpolední vyšší teploty. Nakonec motorka fungovala velmi dobře a druhá řada je lepší výsledek, než jsem čekal. Ještě stále máme co zlepšovat, ale jdeme správným směrem a uvidíme zítra, jak se nám bude dařit v závodě. Každopádně se moc těším,“ uvedl v sobotu odpoledne Filip Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist