Alex Márquez má možnost zamířit k Petronasu

Vítěz závodu v Brně, držitel rovné stovky pódiových umístění Grand Prix a lídr průběžného hodnocení Moto2, Španěl Alex Márquez, má nyní zajímavý náskok ve vedení šampionátu a dobrou šanci bojovat o titul mistra světa. Zajímavou má také nabídku od týmu Petronas Sprinta Racing, který Španěla láká k podpisu smlouvy na rok 2020 s tím, že by o rok později mohl přestoupit k jejich týmu MotoGP.

V neděli vyhrál Alex Márquez letos už popáté a jelikož jeho hlavní rival Thomas Lüthi spadl a závod nedokončil, vede nyní jezdec týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS rozdílem 33 bodů. To je solidní náskok i s ohledem na to, že je před námi ještě dalších devět Grand Prix.

Márquez se nyní potřebuje soustředit na závodění, ale zároveň bude muset myslet i na profesní budoucnost, jelikož jak uvedl server Motorsport.com, na poslední chvíli se objevila nabídka týmu Petronas Sprinta Racing, který Španěla láká do svého týmu Moto2.

O služby španělského závodníka má zájem jeho stávající tým Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, nicméně nabídka Petronasu má svá pozitiva. Po spekulacích s Márquezovým přestupem k Pramac Racingu Španěl začátkem roku řekl, že v Moto2 bude závodit ještě příští rok. A právě pro rok 2020 chce Petronas Sprinta Racing Márqueze do svého týmu Moto2. Jenže u tohoto týmu je rovněž šance postoupit do MotoGP.

Tým Petronas Sprinta Racing má motorky ve všech třídách mistrovství světa a to je pro Alexe Márqueze zajímavé, jelikož se tam rýsuje šance přestupu do královské kubatury. Tým z Malajsie je satelitem tří ladiček, takže pokud by k tomu došlo, Alex by jel s Yamahou a jeho bratr Marc zase s Hondou. To je ale věc, která by až tolik nemusela sedět vedení Yamahy, takže je otázkou, jak toto namlouvání nakonec dopadne.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist