Zatím nejlepší kvalifikace pro Haniku

Český motocyklový závodník Karel Hanika jede premiérovou sezonu v mistrovství světa s továrním týmem KTM, s nímž dosahuje velmi rychlých pokroků v důležitém roce získávání zkušeností. Dnes si na konto jednu takovou připsal, protože v kvalifikaci třídy Moto3 zajel čtvrtý čas, což pro něho znamená start z druhé řady.

V kombinaci časů pátečních tréninků byl Karel Hanika šestnáctý nejrychlejší s časem 1´28,297 sekundy. V sobotu dopoledne český závodník spadl, takže jeho maximum na kolo se nezměnilo a tréninkovou část příprav uzavřel na dvacáté pozici.
Kvalifikace byla novým nepopsaným listem, čehož Karel Hanika plně využil, jakož využil povětrnostních podmínek, protože ze strategického hlediska bylo velmi důležité zajet rychlý čas hned v úvodních minutách kvalifikace. Nikdo nevěděl, kdy přesně začne pršet a v jednu chvíli byl Hanika dokonce druhý za Jackem Millerem, svým týmovým kolegou.

Nakonec Karel Hanika startuje čtvrtý, což je jeho nejlepší kvalifikační výkon dosavadní části sezony. „S výsledkem jsem moc spokojený,“ uvedl v sobotu odpoledne Karel Hanika. „Po ranním pádu to bylo hodně těžké. Dostal jsem se ale do dobré pohody a už od začátku jsem zajížděl velmi rychlá kola. Vzájemnou spoluprací s Jackem (Jack Miller) jsme zajeli ještě rychlejší kola.“
„Do závodu mám hlavní cíl udržet dnešní vyjetou pozici a nespadnout. Jede se celkem sedmadvacet kol, což bude hodně těžké. Doufám, že Jack vyhraje a zvýší tak své vedení v šampionátu a já posbírám hodně bodů,“
dodal Karel Hanika.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist