Z Japonska si Kornfeil odveze tři body

První ze tří zámořských velkých cen po Pacifiku je za námi. Jakub Kornfeil si v Japonsku pořádně mákl a třebaže veze jen pár bodů, je se svou prací spokojen. Do závodu startoval z jednadvacáté pozice, cílem projel čtrnáctý. Nakonec po diskvalifikace domácího závodníka Hiroki Ona bral tři body za třinácté místo. V průběžném hodnocení šampionátu patří jezdci z Rohatce u Hodonína desátá pozice.

Hned v první zatáčce po startu musel Jakub Kornfeil zpomalit kvůli padajícím soupeřům. Nezbylo tedy nic jiného než zkusit zabojovat až ze třicátého místa. Jakub se tedy dal do práce a poměrně rychle získával pozice. Během prvního okruhu se dostal na čtyřiadvacátou příčku a brzy už i díky pádům Caneta a Locatelliho jezdil šestnáctý.

Mezi naším závodníkem a patnáctým Guevarou se ale vytvořil rozestup, který smazal až Španělův pád. Kornfeil se tedy dostal na bodovanou patnáctou pozici. O další příčku se pak posunul v posledním kole po pádu Itala Migna a cílem tak projel jako čtrnáctý.

Říká se, že závod končí šachovnicí. V Japonsku to nebyla tak úplně pravda neboť došlo k dodatečné diskvalifikaci třetího muže závodu. Hiroki Ono byl vyřazen z hodnocení kvůli nedodržení váhového limitu. Sečteno a podtrženo - Jakub Kornfeil si odváží tři body za třinácté místo.

„Dnes to nebylo úplně nejhorší,“ uvedl po závodu Jakub Kornfeil. „Výsledek ale není takový, jaký bychom si přáli. Já jsem spokojený, protože vím, že jsem odvedl absolutní maximum. Celý víkend jsme se prali s motocyklem a bohužel to ani během závodu nebylo jiné. Jet rychleji prostě nešlo.“

„Měl jsem dobrý start, jenže přede mnou upadlo několik jezdců a já musel zpomalit a propadl se na třicáté místo. I tak jsem ale docela rychle předjížděl a to i přesto, že jsem se dneska na motorce opravdu necítil dobře. Dali jsme si cíl skončit v top ten, ale to nebylo možné. Do Austrálie si ale vezeme další body a věřím, že se nám celý víkend podaří mnohem lépe.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist