Trestný bod pro Fenatiho

Incident z posledního kola závodu nejnižší kubatury Moto3, při němž v posledních dvou zatáčkách došlo ke kontaktu mezi Italem Romano Fenatim, Australanem Jackem Millerem a Španělem Alexem Márqueze nezůstal bez trestu. Okamžitě po závodě tento incident šetřilo Ředitelství závodu a výsledkem je jeden trestný bod pro Itala Fenatiho. Pořadí závodu ale zůstává stejné.

Trojice závodníků Romano Fenati (SKY racing Team by VR46), Jack Miller (Red Bull KTM Ajo), Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0) a Livio Loi (Marc VDS Racing) v posledních dvou zatáčkách okruhu Termas de Rio Hondo bojovala o vítězství v závodu a Jack Miller byl velmi blízko svému třetímu trumfu v řadě.
Do první zatáčky posledního kola najížděl jako první Romano Fenati, druhý Alex Márquez, třetí Jack Miller a čtvrtý Livio Loi. K předposlední třinácté zatáčce mířil jako první Jack Miller. Mezi Fenatim a Márquezem došlo k drobnému kontaktu, což zpomalilo Márqueze, ale Fenatiho dostalo vnitřkem k pravotočivé zatáčce, kde následoval kontakt s Millerem, který byl dlouhý a přišel nejen o první místo, ale ztratil také druhou pozici a měl co dělat, aby vůbec dosáhl na stupně vítězů.

Jack Miller byl po dojezdu hodně naštvaný, protože měl pocit, že ho Ital Fenati manévrem z předposlední zatáčky připravil o vítězství. Romano Fenati na svou obhajobu uvedl, že měl problém s přední pneumatikou, což ho donutilo najet do zatáčky o něco víc razantněji než chtěl.
Ředitelství závodu si vyslechlo každého z trojice závodníků a rozhodlo, že Romano Fenati dostane za manévr z posledního kola závodu Velké ceny Argentiny jeden trestný bod. Na výsledku závodu se ale nic nemění. První je Romano Fenati, druhý Alex Márquez a třetí Jack Miller. Australan ani nezvažuje protest, když včera uvedl: „Opravdu si myslíte, že by protest něco na výsledku změnil?“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist